Saveti koji će vašu spavaću sobu pretvoriti u omiljeni dio doma

Avatar photo
omiljeni dio doma

Vaša spavaća soba je prostor u vašoj kući u kojoj verovatno obožavate da provodite veliku većinu vremena, tako da bi trebalo da bude udobna, praktična i opuštajuća za najslađi san. Spavaće sobe su takođe intiman izraz ličnog stila. Jednostavno popunjavanje spavaće sobe potrebnim nameštajem ostaviće osećaj kao da joj nedostaje duša i ličnost, zato dajte mašti na volju kada su u pitanju detalji.

Ako malo bolje obratite pažnju, postoji nekoliko ključnih elemenata koji su svim spavaćim sobama zajednički, uprkos rasponu stilova, veličina i paleta boja. Ovo su komadi nameštaja i dekora koji će pomoći vašoj spavaćoj sobi da postane omiljeni dio doma, a kombinacije već gotovih kolekcija će vas ostaviti bez daha. Na vama je samo da pametno odaberete u skladu sa svojim ličnim preferencijama i željama.

Možda će vas zanimati:  6 načina kako da kuhinju uredite kao iz magazina.

Šta je važno da uzmete u obzir?

Veličina spavaće sobe

Ni jedan raspored ne omogućava da se veliki krevet postavi u malu sobu od 6 m2, a da se vrata i dalje otvaraju. Idealan raspored spavaće sobe kada je u pitanju ona manja, jeste da se u nju unese krevet bračne veličine centriran duž najdužeg zida, okružen noćnim ormarićima.

Ukoliko je u pitanju soba sa većim raspoloživim prostorom od oko 27 m2, idealan raspored bi bio da krevet i veći noćni ormarići budu duž jednog zida kako biste stvorili prostor za spavanje i planirali prostor za sedenje blizu prozora, kada svoj dan završavate dobrom knjigom.

U koje sve svrhe ćete koristiti svoju spavaću sobu?

Jedno od prvih razmatranja pre nego što započnete svoj izmaštani raspored jeste da znate kako će se spavaća soba koristiti. Ovo je ključno za dizajniranje dobrog rasporeda. Za gledanje TV-a, verovatno ćete želeti da TV postavite tamo gde možete da ga vidite iz svog kreveta, obično tačno preko puta kreveta. Ako želite da radite u svojoj spavaćoj sobi ili ako je to idealan prostor za vašu kućnu kancelariju, izaberite raspored koji uključuje skladište i police oko vašeg stola.

Ako ste čitalac, vaš dizajn treba da sadrži svetla za čitanje iznad ili pored kreveta ili udobne stolice u kutku za čitanje. Ukoliko ćete samo da spavate u sobi, napravite raspored koji postavlja krevet što je dalje moguće od bučnih ili promajnih mesta u sobi.

Ako vam nedostaje inspiracije

Kako bismo celo ovo učenje o pametnom uređenju spavaće sobe upotpunili, spremili smo za vas one gotove kolekcije Matis-a koje će verujemo koliko nas, toliko i vas oduševiti.

Njeno veličanstvo soba KALIOPA, ona u kojoj rado započinjete novi dan

Sada kad smo vam rešili i to da ne morate puno da mozgate o tome na kom mestu će da se nađe noćni ormarić, a na kom radni sto, za one neumorne kreativce i stvaraoce sopstvene oaze mira donosimo radosnu vest.

Naime, svaki element sobe Kaliopa može se odvojeno kombinovati sa različitim drugim elementima iste. U Matisu imate mogućnost da po svojim merama i ličnim preferencijama, uz more raznovrsnih elemenata, stvorite i osmislite svoju spavaću sobu i time date svoj pečat vašoj budućoj omiljenoj prostoriji u domu.

Kada su u pitanju Matis saloni dobrim stvarima, tu nije kraj. Brza dostava je ono što nude kako bi vaš odabrani element stigao što pre na vašu adresu, a posedovanje sopstvenih vozila i montažera koji će za vas svaki delić sigurno spojiti, upotpunjava celokupan rad i poslovanje, ali i vaše krajnje zadovoljstvo.

Možda te zanima
zdravija summer picnic

Kako besprekorno rasporediti sadržaj?

Dobro pravilo za raspored nameštaja u spavaćoj sobi je da bude jednostavan i neopterećen, što znači da nema nepotrebnih viškova. Počnite sa listom onoga što vam je apsolutno potrebno (žene pažljivo slušajte). Ako imate dovoljno prostora u garderoberu, možda vam ne treba glomazna komoda. Pri izboru tog “dovoljnog” garderobera, potrebno je obratiti pažnju na unutrašnje prostranstvo istog, ali i spoljašnje minimalno zauzimanje prostora. Malo kontradiktorno da, ali verujte takvi garderoberi postoje i to u Matis Group-u.

Popust 10%

Garderoberi
IVA

Ormar IVA 3K2FO 16mm garderober koji je praktičan za manje prostorije. Maksimalno iskorišćen unutrašnji prostor garderobera koji je podeljen na tri dela, od kojih je jedan veći sa garderobernom šipkom, dok su u drugom police. Prednost ovog garderobera su i dve fioke koje mogu da služe za odlaganje veša i ogledalo koje se nalazi na srednjim vratima.

Osvetlenje i njegov final touch

Veličina vaše spavaće sobe, visina vaših plafona i pristup prirodnom svetlu treba da budu osnovni preduslovi za donošenje odluka o osvetlenju kada dizajnirate izgled spavaće sobe. Za spavaće sobe sa niskim plafonima, ugradna svetla rade poprilično dobar posao. Bočni deo kreveta, zidne svetiljke i male stone lampe koje pružaju adekvatno osvetlenje za čitanje su odličan izbor.

Velike spavaće sobe mogu zahtevati luster. Podne visoke lampe dobro funkcionišu da obezbede osvetlenje u vašem prostoru za uživanje, ono romantično, prigušeno, dozirano svetlo.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh