Savjeti Kourtney Kardashian za kožu bez akni

Avatar photo
Kourtney Kardashian

Postavlja se pitanje zašto uvijek više vjerujemo savjetima i trikovima poznatih ličnosti? Ovoga puta govorimo o vašoj i našoj jednoj od omiljenih tema, skin care-u, a kao savjetodavac se javlja Kourtney Kardashian. Da li su njene metode bile uspješne i da li su pogodne i za vas saznajte u novom tekstu ZdraviJe.

Antibiotska alternativa

Jedna kapsula ulja origana dnevno se preporučuje u ovom slučaju, ali kada su u pitanju aktivne akne, preporuke su da to budu i dve kapsule uz obavezno uzimanje probiotika. Ovo djeluje kao prirodni antibiotik, sa aktivnim sastojcima koji dokazano ubijaju određene viruse, bakterije i gljivice. Kourtney je dodala da imamo na umu da iako je to dobra prirodna opcija za antibiotike, ipak može uticati na bakterije u crijevima, tako da, kao i sa svim ostalim suplementima, uljima i dodacima, postupajte oprezno.

Čaj od nane

Kourtney je takođe rekla da pije čaj od nane kada anke počnu da se javljaju. Studije su pokazale da čaj od nane ubija bakterije koje izazivaju kožne bolesti. I protivupalno je! Takođe ukazuje se na studiju iz 2015. koju je sprovela Američka akademija za dermatologiju koja je upoređivala 100 miligrama oralnog lijeka za akne na recept, minociklina, sa dve šolje organskog čaja od nane koje se unose dnevno.

Otkriveno je da je minociklin smanjio akne za oko 52% nakon tri mjeseca, ali je izazvao neželjene efekte kod oko 20% pacijenata. Čaj je smanjio akne za 25% nakon mjesec dana i 51% nakon tri mjeseca, bez neželjenih efekata. Čaj od nane je takođe odličan za hormonske bubuljice jer pomaže u smanjenju testosterona koji izaziva akne u krvi.

Kourtney Kardashian
@pinterest

Okrenite jastuk na kome spavate

Preporučuje se da nikada ne spavate na istoj strani jastuka. Takođe je poželjno da mijenjate jastučnice svaki dan ili svakih nekoliko dana.

Uključite i ova dva sastojka

Glikolna kiselina i benzoil peroksid su obavezni za ljude sa kožom sklonom aknama. Glikolna kiselina pomaže u održavanju mirnoće kože tako što čisti nakupine iz pora i obnavlja kožu. Redovno unosite benzoil peroksid za antibakterijsko djelovanje, a posebno nakon vježbanja i znojenja ili uklanjanja dlaka na mestima sklonim izbijanju akni.

Možda te zanima
skincare rutina za jesen

Naravno, ne zaboravite hidrataciju

Iako je ovaj podnaslov očigledan, bilo bi pogrešno da ne spomenemo da su odgovarajuća hidratacija i uravnotežena i zdrava ishrana od ključne važnosti za čistu i zdravu kožu. Ona takođe preporučuje da se držite dalje od mliječnih proizvoda, šećera i prerađene hrane što je više moguće ako imate kožu sklonu aknama, jer oni mogu u velikoj mjeri doprinjeti izbijanju.

Bitno je da kraju kažemo da je svaka koža priča za sebe i da ovi savjeti kod nekih osoba mogu, a kod nekih baš i ne, da rade svoj posao u borbi protiv akni. Ono što sa sigurnošću preporučujemo jeste da u slučaju ekstremnih problema, posjetite svog dermatologa.

 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh