Savjeti za prvo zajedničko putovanje

Avatar photo
zajedničko putovanje

Znate kako mnogi vjeruju da tek kada prvi put otputujete sa nekim, upoznate ga na pravi način, onakvog kakav zaista jeste? Potpuno ste sami u drugom gradu, upoznajete se sa novom kulturom i novim iskustvima, a ovo iz svakoga od nas može da izvuče različito ponašanje. Bilo da ste jedna od onih preciznih i pažljivih osoba koje se previše zadržavaju prateći mape ili samo želite da se opustite i uživate u prizoru, važno je imati na umu određene stvari koje su poželjne kada idete prvi put na zajedničko putovanje sa nekim. ZdraviJa vam donosi nekoliko savjeta za ovakve situacije.

Šta raditi?

Napravite kompromis kada se radi o prioritetima i mjestima koja želite da posjetite

Vrlo je vjerovatno da ćete oboje imati različite želje kada su upitanju mjesta koja obilazite. Ne bi bilo loše da svako od vas napravi listu sa svoja tri najbolja prijedloga, tako da budete sigurni da će obe strane biti zadovoljene. Naravno, dužina liste variraće u zavisnosti od toga koliko dana ostajete.

Budite strpljivi

Strpljenje je ključ u svemu, pa tako i u ovim prilikama, jer može se desiti da pomalo počnete da se nervirate zbog osobe sa kojom ste na putovanju. Možda će vam smetati njihova usporenost ili previše brz tempo, ili su čak i oni nervozni pa se ovakvo raspoloženje osjeća u vazduhu. Baš tada je veoma važno da ostanete strpljivi i zapamtite da taj trenutak frustracije možete riješiti sa samo nekoliko dubokih udisaja i osmijehom.

zajedničko putovanje
@pinterest

Fotkajte se

Ne budite partibrejker i osoba koja ne želi da se slika. Ovo je trenutak na koji ćete se za nekoliko godina osvrnuti, a fotografije sa putovanja sigurno će upotpuniti vaše lijepo sjećanje na ovaj događaj. Nećete požaliti što ste ove uspomene negdje arhivirali!

Uključite se u nove aktivnosti

Putovali ste s razlogom, jer želite neka nova iskustva i uspomene. Doživite taj osjećaj u potpunosti. Sigurni smo da ne želite da se vratite kući sa kajanjem jer niste nešto uradili. Znate kako se kaže, više ćeš se kajati zbog stvari koje nisi uradio, nego zbog onih koje jesi.

Istražite zabavne stvari koje možete uraditi

Kada se radi o istraživanju zabavnih aktivnosti tokom putovanja, ne stavljajte svu težinu i odgovornost na osobu sa kojom putujete. Prije polaska napravite malo istraživanje i imajte spremne ideje u rukavu, internet je prepun zabavnih ideja koje možete iskoristit.

Budite na vrijeme

Voditi se sopstvenim planom i rasporediti vrijeme isključivo po svom nahođenju i željama, kada ste na putovanju da drugom osobom smatra se veoma bezobzirnim. Napravite zajednički plan za sljedeći dan, dogovorite se kada je vrijeme buđenja i polazak. Vodite se ovim okvirnim planom.

Možda te zanima
sofia kopola hoteli

zajedničko putovanje
@pinterest

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh