Smanjite svoj konfekcijski broj uz ove jednostavne vježbe

Avatar photo
jednostavne vježbe

ZdraviJa vam danas donosi potpuno nov koncept vježbanja. Umjesto serija i serija vježbi, svaku vježbu uradite samo jednom ili jednom za svaku stranu, ali ostanite u položaju za vježbu punih 90 sekundi. Na taj način pokrenućete sve mišiće u tijelu.

Stvorite rutinu da tri do četiri puta sedmično radite ove jednostavne vježbe, a preostale dane posvetite kvalitetnom odmoru i smanjićete svoj konfekcijski broj.

Hindu čučanj – vježbe za noge i stražnjicu

Noge postavite u širinu ramena, a ruke podignite u visini ramena kako biste održavali ravnotežu. Savijte koljena i polako se spuštajte, držeći kukove iznad peta. Kada dođete do trećine puta ka tlu, zaustavite se i držite 10 sekundi. Spustite se još koji centimetar niže, podižući pete po potrebi. Zadržite 10 sekundi.

Nastavite se spuštati u čučanj, te napravite još najmanje 3 zadržavanja po 10 sekundi. Nakon toga, doći ćete u položaj dubokog čučnja, zadržite malo i krenite se podizati na isti način kao što ste se spustili. Dakle, prilikom ispravljanja napravite barem 4 zadržavanja od po 10 sekundi.

Dodatni savjet: stisnite trbušne mišiće i ramena povučena.

jednostavne vježbe
@pinterest

Čučanj na jednoj nozi za butine, leđa, ruke i ramena

Za gornji dio tijela

Započnite vježbu tako što ćete u obje ruke uzeti po teg i raširiti ih dlanovima okrenutim ka tlu. Desnu nogu podignite tako da vrh noge položite na pilates loptu iza sebe. Polako savijajte lijevo koljeno na 45 stepeni, kotrljajte loptu naprijed i nazad držeći leđa paralelno sa podom i ispruženim rukama.

Za donji dio tijela

Blago savijte laktove, podignite obje ruke nekoliko centimetara i držite 10 sekundi. Zatim podignite još nekoliko centimetara i zadržite 10 sekundi. Nastavite s ovim sve dok ruke ne budu u visini ramena. Spustite ruke na isti način kao kada ste ih podizali (praveći pauze).

jednostavne vježbe
@lifeaddfitness.blogspot.com

Ponovite vježbu sa drugom nogom.

Ležeći rotirajući torzo za trbušne mišiće

Za gornji dio

Lezite na leđa, noge podignite uspravno, ruke raširite i dlanove okrenite ka podu.

Za donji dio

Pomjerite noge nekoliko centimetara ulijevo i zadržite 10 sekundi. Spustite nekoliko centimetara više i zadržite 10 sekundi. To ponovite još 3 puta sve dok ne dođete do pozicije odmah iznad poda. Podignite noge na isti način kao što ste ih spustili (4 puta po 10 sekundi zadržavanja). Ponovite isto i u desnu stranu.

Možda te zanima
kako poceti trening

Most na pilates lopti za cijelo tijelo

Za gornji dio tijela

Lagano savijte laktove, raširite ruke nekoliko centimetara i zadržite 10 sekundi. Raširite još nekoliko centimetara i ponovo držite 10 sekundi. Ponovite to 3 puta. Kada dodirnete pod, ponovo podignite ruke na isti način.

Za donji dio tijela

Lezite na leđa. Noge ispužite i podignite na loptu. U obje ruke uzmite tegove i podignite ih iznad tijela, paralelno sa podom. Pritisnite petom loptu i podignite tijelo tako da gradi pravu liniju. Vodite računa da ne spuštate kukove.

jednostavne vježbe
@lifeaddfitness.blogspot.com

Jednostavne vježbe, zar ne?

Više prijedloga za trening i vježbanje pronađite u našoj rubrici TRENIRAM.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh