Šta ako niste dobili očekivano unapređenje na poslu?

Avatar photo
posao razgovor unapredjenje

Biti unaprijeđen na poslu je velika stvar, ali do toga se ne dolazi tako jednostavno. Vrlo često zaposlenici sami rade greške koje ih sprečavaju u napredovanju a da oni nisu ni svjesni da ih rade.

Ako ste se baš nadali tom unapređenju ovaj put, a nije se desilo, ne brinite. Doći će i to vrijeme, samo ne odustajte i ostanite predani svom poslu.

Predlažemo vam da poslušate ovih 5 savjeta koji će vam pomoći da brže krenete dalje i da prestanete razmišljati o tome da niste unaprijeđeni.

Prežalite to

Dovoljno je da jednu noć posvetite samo sebi i uživate u sitnicama koje vas opuštaju i vidjećete da vam ta informacija više neće biti drastična. „Odbolujte“ to na svoj način i sutra ćete biti raspoloženiji. Požalite se prijateljima, pustite svoju omiljenu muziku, pojedite kockicu čokolade više i osjećajte se loše, slobodno.

Zato, kad se ujutru vratite u kancelariju, ne dozvolite da se išta od toga vidi na vašem licu. Nabacite osmijeh, ispravite se i budite profesionalni u svakom smislu. Oduprite se nagonu da sa ostalim kolegama tračate onoga ko je unaprijeđen umjesto vas i sačuvajte dostojanstvo.

Tražite objašnjenje

Sad kad ste krenuli dalje, vrijeme je da saznate zašto niste unaprijeđeni i počnite još više raditi na sebi i svojim sposobnostima.

Raspitajte se kod onih koji su učestvovali u selekciji kandidata gdje ste pogriješili i koji su njihovi savjeti za vaše dalje napredovanje. Dakle, vrijedi se približiti ljudima koji su bili uključeni u proces selekcije da biste dobili svoje povratne informacije.

unapređenje posao

Preispitajte se

Ne postoji ništa poput malo samorefleksije da vam da neku potrebnu perspektivu. Sada kada ste stvarno sigurni da prilika za napredovanje nije vaša, napravite korak unazad i razmislite zašto ste uopšte htjeli tu poziciju.

Da li ste jednostavno osjećali da tako treba, ili mislite da je došlo vrijeme za sljedeći korak u vašoj karijeri. Gdje se, uopšte, vidite naredne godine što se karijere tiče? Koji su vam ciljevi?

Tačno saznanje šta želite je od suštinskog značaja za određivanje u kom smjeru želite da idete dalje – bilo da je u pitanju sa trenutnom kompanijom ili nekom novom. Ma koliko je to tužno reći, izgleda da nema boljeg trenutka da dobijete jasnu sliku o vašim ciljevima u karijeri nego poslije ovakvih problema.

Razgovarajte sa svojim menadžerom

Koliko god vam to bilo neugodno, morate razgovarati sa svojim menadžerom da biste znali gdje ste trenutno i šta on planira za vas u budućnosti.

Možda te zanima
prijatan način

Jasno mu dajte do znanja i šta vi sami očekujete od svoje karijere i pozicije na kojoj ste trenutno. Dajte mu do znanja i da vidi da iskreno želite da napredujete i da činite dobro vašoj firmi. Postoji mnogo zanimljivih načina na koje možete napredovati i na poziciji na kojoj ste trenutno a da ne mijenjate titulu.

Kad mu pokažete interesovanje, svaki dobar šef će vas pomno saslušati i čak će vam pomoći u vašem naumu. Ako vidite da vam šef nije zainteresovan za vaše ideje, vrijeme je da potražite novu firmu.

Udahnite duboko i krenite dalje

To što niste unaprijeđeni je samo razočarenje i treba tako da ostane. Bez obzira kakav je to trenutno osjećaj, znajte da će proći i da nije kraj svijeta. Ne koristite ovo kao izgovor da dignete ruke od svega i date otkaz ili odustanete od ličnog napredovanja uopšte.

unapređenje posao

Udahnite duboko, krenite dalje i nastavite raditi najbolje što možete. Zapamtite, živjeti dobro i sa osmijehom na licu je najbolja osveta i podsticaj samim sebi.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh