Šta je i kako djeluje prirodni aktivator imuniteta?

Avatar photo
imuniteta

Jeste li znali da je zdrav imunitet osnovni preduslov za zdravlje čovjeka, kao i dug i kvalitetan život? ZdraviJa vam u nastavku donosi činjenice o zdravlju vašeg imuniteta, te kako ga na ispravan način održati zdravim.

Osnovni preduslov za zdravlje organizma je svakako dovoljno sna i odmora, pravilna ishrana, što manje stresa te umjerena fizička aktivnost. Ukoliko je organizam dobro pripremljen za sezonu prehlada, naročito ako ima dovoljno antioksidanasa (vitamin C, vitamin E i cink), manje su šanse da će doći do razvoja infekcija.

Šta je Beta glukan i kako utiče na imunitet?

Efikasnost imuniteta je moguće povećati upotrebom prirodnih preparata, prije svega beta glukana. Beta glukan je jedinstveni glukopolisaharid, derivat pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), koji brojnim istraživanjima dokazano pokreće snažnu imunološku reakciju u tijelu aktivirajući imunitet protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitarnih i drugih uzročnika bolesti.

Beta glukan je i snažan antioksidans (neutralizuje aktivnost slobodnih radikala, koji oštećuju ćelije organizma oksidirajući njihove strukture, te vremenom dovode do ubrzanog starenja i nastanka brojnih teških oboljenja – karcinomi, reumatoidni artritis, i sl.).

Zapanjujuć je podatak da Beta glukan povećava imunološku aktivnost za 50-120% unutar prvih 72-96 sati oralnog uzimanja. Stoga nam je zadovoljstvo predstaviti vam naš proizvod, dodatak prehrani, BETA-G immuno® .

BETA-G immuno® kapsule, pored beta glukana, koji je glavni aktivator imunološkog sisitema, takođe sadrže:

  • vitamin C, najjači antioksidans među vitaminima, stimuliše imuni sistem tako što smanjuje uticaj slobodnih radikala te učestvuje u raznim biološkim procesima;
  • cink, koji je uključen u gotovo sve segmente imuniteta, važan je za normalno funkcionisanje i otpornost organizma jer utiče na povećanje broja odbrambenih ćelija – limfocita;
  • koenzim Q10 – supstanca sa višestruko povoljnim djelovanjem na imunitet i funkcionisanje organizma. Obezbjeđuje dovoljnu količinu energije potrebnu imunološkom sistemu u borbi protiv patogenih uzročnika, posjeduje antioksidativna svojstva, čuva funkciju srca i obezbjeđuje vitalnost.

BETA-G immuno® je idealan spoj prirodnih susptanci za jačanje imuniteta, čija se slabost može manifestovati kroz iscrpljenost, slabost, zamaranje, česte infekcije, alergije, gubitak težine, sporo zarastanje rana, a podloga je za nastanak svih oboljenja.

beta g imuno imunitet

BETA-G immuno® kapsule se preporučuju kod:

  • oslabljenog imuniteta,
  • učestalog obolijevanja od virusnih i bakterijskih infekcija,
  • izloženosti većoj produkciji slobodnih radikala (pušenje, izloženost toksičnim supstancama, zagađenom vazduhu),
  • radioterapije i hemoterapije (ublažava njihove štetne nuspojave),
  • hroničnog umora,
  • osoba starije životne dobi,
  • osoba sa pozitivnom porodičnom istorijom na karcinome.

Preporučeno doziranje za odrasle i djecu iznad 7 godina je 1-3 kapsule na dan. Po potrebi može se povećati na do 10 kapsula dnevno (25 mg/kg tjelesne mase podijeljeno u tri doze).

BETA-G immuno® kapsule ne smiju koristiti osobe preosjetljive na neku od supstanci iz sastava i oboljeli od upalne bolesti crijeva. Trudnice i dojilje mogu uzimati preparate sa beta glukanom samo po preporuci ljekara.

Možda te zanima
zdrava uzina za decu

Da li i šta djeca mogu uzimati za jačanje imuniteta?

Formulacija prilagođena dječijem uzrastu jeste Beta G kids. Beta G kids je u obliku tableta za žvakanje, sa aromom narandže i umjetnim sladilima te ne šteti zubima. Namijenjen je djeci u uzrastu od 3 do 12 godina.

Beta G kids sadrži imuno glukan koji stimuliše rad imuniteta, poboljšava obrambene sposobnosti organizma, pojačava zaštitu organizma od mikroba. Beta G Kids sadrži i vitamin C koji takođe podstiče rad imuniteta. Posebno se preporučuje djeci koja su sklona ponavljajućim infekcijama, koja su na radio i hemoterapiji jer ublažava nuspojave ovih terapija.

Posebna je preporuka roditeljima da djeci daju Beta G kids kada ih planiraju upisati u vrtić ili školu jer će ih zaštiti od čestih infekcija kojima će biti izloženi. Beta G kids daje optimalne rezultate kada se primjenjuje bar dva mjeseca.

Ojačajte svoj imunitet, uzmite BETA-G immuno®!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh