Šta je to nered i kako ga se jednom zauvijek riješiti?

Avatar photo

Poimanje nereda razlikuje se od osobe do osobe. Za neke su police pune knjiga nered, dok je za druge to dragocjena imovina. Kuhinja svedena na minimum, sa svega nekoliko teglica sa začinima i kutijom za hljeb za neke je i previše, dok je drugima to nedovoljno. Iako ga ne možemo jasno definisati, postoji nešto što je zajedničko za sve, a to je – nekorištenje.

polica

Imamo toliko stvari koje volimo ali ih koristimo samo povremeno ili najčešće nikada. Donošenje odluke o tome šta treba da ostavite, a šta da izbacite može biti veoma teško jer ste navikli da neke stvari vidite u svom domu.

Kako se riješiti nereda jednom zauvijek?

Pojednostavljivanje vašeg života, preuređenje doma i prihvatanje minimalističkog načina uređenja počinje tek onda kada odlučite koje stvari želite zadržati u vašem stanu, a koje su vam potpuno nepotrebne. Ukoliko se odlučite za kupovinu novog, kvalitetnog namještaja, prodavnica Sinkro je pravo mjesto za vas, jer ćete sigurno dobiti inspiraciju prilikom kupovine, a ljubazno osoblje će vam stručnim savjetima pomoći da odaberete baš ono što odražava vaš stil.

dom

Tri jednostavna pitanja mogu vam pomoći pri donošenju odluke šta po vašem mišljenju stvara nered u vašem domu. To su:

  • Da li vas to nešto čini srećnima?
  • Da li to unosi vrijednost u vaš život?
  • Da li često upotrebljavate to nešto?

Ukoliko su svi odgovori negativni, rješenje je jasno. S obzirom da ga ne koristite, ne znači vam ništa i ne čini vas posebno srećnima – ne treba vam niti će vam ikada zatrebati. Jednostavno, to stvara nered, a da toga niste možda ni svjesni. Uklonite takve predmete i uvidjećete razliku sa njima i bez njih. Poklonite ih ili prodajte, nekome će biti od koristi.

Možda te zanima
zagadjenje mora

dom

Ne dopustite da se osjećate loše samo zato što ste navikli na te stvari u svojoj kući ili zato što ste izdvojili poveću svotu novca za njih. Sljedeći put ćete dva puta razmisliti prije nego što odlučite kupiti nešto slično. Važno je da budete odlučni u svojoj namjeri da uklonite sve nepotrebno iz vašeg doma. A, ukoliko vam nedostaje motivacija da napravite prvi korak i započnete sa rješavanjem nagomilanih stvari pročitajte naš tekst o motivaciji za spremanje.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh