Šta je zvučna kupka i kako djeluje na naš organizam

sta je zvucna kupka

Zvučna kupka je jedinstveno iskustvo meditacije i opuštanja uz zvuk Gongova i tibetanskih zvučnih zdjela. Zvuci gonga stvaraju rijeku zvukova koja vodi slušaoca u meditativno stanje i brišu osjećaj za prostor, vrijeme i ego. Cijelo naše biće rezonuje sa zvucima gonga.

Kako se izvodi gong kupka?

Gong kupka je oblik meditacije u ležećem položaju, jer tako postižemo maksimalnu opuštenost. Traje oko sat vremena. Svaki učesnik određuje svoju namjeru za kupku, kao što je na primjer liječenje nekog dijela tijela, rješavanje neke životne situacije, otpuštanje neželjenih emocija i slično. Zvuk gonga djeluje na ćelijskom nivou, i bez obzira na namjeru, djeluje tamo gdje je to potrebno.

Djelovanje zvuka gonga

  • smiruje nervni sistem i duboko opušta
  • reguliše rad endokrinih žlijezda
  • podstiče cirkulaciju
  • reguliše krvni pritisak
  • balansira rad lijeve i desne hemisfere mozga
  • jača imunitet i podstiče čišćenje tijela od toksina
  • podstiče kreativnost, intuiciju i životnu radost

Zvuk Gonga podstiče protok prane kroz čakre i meridijane (nadije), i uklanja energetske blokade (podsvjesne programe i traume).

Gdje možete da uživate u blagodetima zvučne kupke?

gong zvucna kupka meditacija opustanje jogaUkoliko ste poželjeli da isprobate ovo nevjerovatno iskustvo, možete to da iskusite u Banjaluci, 24. februara od 18 do 20 časova u sali hotela Jelena.

U Gong zvučnoj kupki sviraće se od 8 do 16 Planetarnih gongova: Sunce, Zemlja, Pluton, Nibiru, Hiron, Mars, Saturn, Veneru i tradicionalni Chau, Fen Gong, zvučne zdjele i razne instrumente ugodnog zvuka.

Nakon sviranja, učesnici ostaju nekoliko minuta u tišini, koja je važna kao i samo sviranje, jer se tada integriše sve što ste postigli za vrijeme zvučne kupke. Nakon Gong zvučne kupke važno je piti puno vode, kako bi potpomogli proces čišćenja tijela i isprali toksine.

See Also
anksioznost

Više informacija o učešću u zvučnoj kupki, koji organizuju organizacija “Prema Vama” iz Zagreba i “Padma” joga studio Banjaluka, možete dobiti Facebook stranici “Padma” joga studija, ili na mejl: padmajogastudio.bl@gmail.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top