Taste test – ZdraviJa ima svoj novi omiljeni doručak

Avatar photo
novi omiljeni doručak

Pošto smo konačno ustanovili da je doručak najvažniji obrok u danu, vreme je da se posvetimo izboru namirnica koje će omiljeni deo dana, jutro, upotpuniti blagim ali opet dovoljno svežim i nutritivno bogatim namirnicama. ZdraviJa uvek bira one koje su proverene i koje je testirala, kako bi mogla da vam sa uzbuđenjem preporuči novi omiljeni doručak.

Mi volimo reći: „Počni dan kako najviše voliš i podseti se na stvari u koje veruješ. Pokreni se u dobroj energiji kako bi ostatak dana protekao što lepše. Zato… Prvo doručak pa kafa!“

Da pojasnimo…

Studije pokazuju da se osobe koje preskaču doručak češće prejedaju u vreme ručka i večere, kao i da grickaju više masne hrane tokom dana, naročito u popodnevnim časovima. Znamo da „kasni“ obroci na kraju dana oduzimaju vreme za sagorevanje kalorija što može dovesti do zdravstvenih problema kao što su gojaznost, dijabetes, pa čak i bolesti srca. Zato je potrebno odvojiti malo vremena za doručak i sprečiti loše navike u ishrani. To će doprineti ubrzavanju metabolizma i gubljenju težine, kao i stvaranju energije za izgradnju mišićne mase.

Kada nemaš vremena

U današnje vreme kada je život postao užurban, prepun dnevnih aktivnosti i obaveza, izazov je ostaviti nekoliko trenutaka za brigu o sebi i svojoj ishrani. Neretko loše procenimo kako će nam dan izgledati, pa se tek na kraju dana setimo da smo preskočili doručak. Brzi i nutritivno bogati obroci nam u tome mogu pomoći.

Važno je spomenuti da je svaki organizam poseban i da svakome nešto više ili manje odgovara. To je sasvim okej. Istražuj, usudi se, probaj, opusti se, ekperimentiši sa hranom i trudi se da ona bude što ZdraviJa.

ZdraviJa je istraživala i pronašla blago

Gra-no-le! Ko bi im odolio. Kombinacija milion, dobrih ukusa nikada malo, da dosade baš i ne mogu, da ih volimo, pa naprosto obožavamo. I ne sadrže dodatni šećer!

Udelili smo im ovoliko komplimenata sa razlogom, ali ovom prilikom izdvajamo nešto novo. Fun&Fit Company je lansirao premium Granole koje će ispuniti sve gore navedeno. Granola „Nuts“ namenjena je svima onima kojima su orašasti plodovi No.1. Ne sadrži dodatni šećer, već je zaslađena sokom urme. Pogodna je i za vegane!

novi omiljeni doručak
granole

Fun&Fit Granole su pune vlakana i dobrih masti, što ih čini hranom bogatom hranljivim sastojcima. Ovas i integralne žitarice koje se nalaze u granoli, održavaju osećaj sitosti duže. Napravite obrok bogat vlaknima koji može pomoći da izgubite težinu. Suvo voće i orašasti plodovi takođe sadrže antioksidante, poput vitamina E, koji može smanjiti upale u telu. Antioksidansi sprečavaju oštećenje ćelija koje može izazvati ozbiljne bolesti.

Da se podsetimo još jedne bitne stvari – pored hrane koje unosimo u svoj organizam, bitna stavka zdravog života smo sami mi. Mentalna kondicija i vreme samih sa sobom je ono što će pokazati i unaprediti naš put zdravog življenja. Zbog toga slogan Fun&Fit Granola „Lepota je unutra“ u potpunosti odgovara potrebama našeg fizičkog i duhovnog, funkcionalnog i emocionalnog zadovoljstva.

A sada da se bacimo na naš recept novog omiljenog doručka

Sastojci:

    • Grčki jogurt
    • Fun&Fit Nuts granola
    • Pola sveže jabuke

Priprema

Sipajte grčki jogurt u svoju omiljenu činijicu. Dodajte Nuts granolu kao glavni sastojak vašeg energičnog i  zdravog jutra i dekorišite neprevaziđenom svežom jabukom ili drugim voćem.

Prijatno!

Osećati se fit je super, a svi znamo da put do toga često i nije fun. I dok se lomiš između toga da li izabrati FUN ili FIT – Fun&Fit će ti reći: izaberi oboje jer NIJE TEŠKO BITI FIT.

 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh