The Guardian: Jahorina jedno od najpoželjnijih jeftinih skijališta

Avatar photo
jahorina planina skijanje

Kada te The Guardian stavi na listu jednog od najpoželjnijih malih i povoljnih skijališta u Evropi i preporuči čitaocima, tada je sigurno da vrijediš. Jahorina je ta koja se našla na ovoj laskavoj listi skijališta, i to pred sam početak zimske sezone.

“Sjećate li se Olimpijskih igara u Sarajevu? Pa, te skijaške staze su i dalje čvrste i popularne, ali sada sa modernim liftovima. Kada doletite za Sarajevo, kratko putovanje će vas dovesti direktno na staze olimpijske ljepotice, Jahorine. Prošle godine je cijena za petodnevni ski-pass bila ispod 100 evra, a na planini vas očekuje i dobra i jeftina hrana i piće, te prijateljski nastrojeni domaćini. Sve informacije o ovom skijalištu možete dobiti na sajtu oc-jahorina.com, piše u članku The Guardijan – a.

Pored Jahorine, ovaj prestižni magazin preporučuje još i skijališta: Grandvalira, Andora, Niederau, Tyrol, Austrija, Harrachov, Češka Republika, Abetone, Tuscany, Italija, La Norma, Maurienne Valley, Francuska, Termignon, Val Cenis, Francuska, Pamporovo, Bulgarska, Pohorje, Maribor, Slovenija, Madesimo, Lombardy, Italija.

Ako se i vi pripremate za početak sezone na skijalištima, ovdje možete pročitati naše savjete kako pripremiti tijelo za skijanje. Pored skijanja, koji su to zimski sportovi koji efikasno tope kilograme, možete naći na ovom linku.

Možda te zanima
spavanje i poze

Uživajte u pripremama za novu skijašku sezonu, jer zima samo što nam nije stigla.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh