Volite SOLO putovanja – ovo su destinacije za vas

Avatar photo
solo putovanja

Da vam odamo jednu tajnu, niti jedno mjesto na ovom svijetu nije loša destinacija ukoliko ste naumili da se na putovanja uputite solo. To je uzbudljivo iskustvo koje vam širom otvara oči i smiruje dušu, te ga srdačno preporučujemo svima. Solo putovanja pružaju vam priliku da putovanje isplanirate isključivo po svojoj želji i afinitetima i nema nikoga ko će vam reći „Meni se ne ide tu”.

Zato ZdraviJa sa vama dijeli top 10 destinacija za samostalno putovanje po Evropi!

Portugal

U ovu zemlju se jednostavno morate zaljubiti.

Portugal je očaravajuća mala zemlja i jedno od boljih mjesta za solo putnike zbog toga što su Portugalci jako susretljivi. Oni su uvijek spremni da pomognu ili da vam prave društvo otkrivajući vam neke interesantne pričice koje krase Portugal.

Nađite se u trendovskoj Bairro Alto u Lisabonu gdje ćete pronaći odlične zabave na otvorenom koje traju do jutra (i možda ćete upoznati ljubav svog života) ili iznajmite automobil kojim ćete se odvesti do Lagosa gdje možete provesti kvalitetno vrijeme na plaži. Ni slučajno nemojte otići u Portugal a da ne odete na najzapadniju tačku našeg kontinenta, Cabo da Roca.

solo putovanja
@pinterest

Ujedinjeno Kraljevstvo

Ujedinjeno Kraljevstvo se nalazi visoko na listi putovanja, kako za grupe tako i za solo putnike koji na ovaj način putuju po prvi put. Ovo putovanje je prije svega jednostavno jer ćete pričati engleski jezik i hraniti se američkim tipom ishrane, što čini ovo putovanje lakim za prilagođavanje za bilo kog solo putnika.

Takođe, u Ujedinjenom Kraljevstvu imate toliko toga da vidite. Odlučite se za neki veliki grad poput Londona, ili se vratite prirodi u Kardif i Edinburg. Za šta god da se odlučite, sigurno nećete pogriješiti.

solo putovanja
@pinterest

Italija

Kada na meniju imate velike količine tjestenine, kome je još potreban „partner in crime”? Najbolja stvar vezana za samostalna putovanja u Italiju je ta da tamo imate puno muzeja koje je najbolje obilaziti solo, kako biste ih doživjeli na pravi način. U svakom slučaju, bilo da se odlučite da posjetite Grad mode, čarobnu Toskanu, uzbudljivu Siciliju ili neki od magičnih mjestašca uz obalu, ne možete pogriješiti.

Ne dajte nikome da vas zaustavi i ne dopustite da se upustite u svoje uobičajene izbore u Italiji, krenite sami i prepustite se čarima neplaniranog samostalnog putovanja.

solo putovanja
@pinterest

Rusija

Moskva će vas ostaviti bez daha svojom grandioznošću i energijom – crkve, muzeji, parkovi, arhitektonski biseri carske i socijalističke Rusije, široki bulevari i ruski način života koji je i sam po sebi atrakcija! Tu su naravno i Sankt Peterburg, Jekateinburg, Nižnji Novgorod i mnogi drugi gradovi koji će vas oduševiti svojom arhitekturom.

Upustite se u ovu avanturu sami i nećete pogriješiti!

solo putovanja
@pinterest

Danska

Ne postoji niti jedna država slična Danskoj kada je u pitanju vrijeme koje je moguće provesti u opuštenoj šetnji koja podstiče na razmišljanje. Danska je kao stvorena za one koji, na primjer, maštaju o svom budućem domu.

Pronađite mjesto za sebe u kafiću u Nyhavenu i uživajte u kafi i danskom pecivu. Preporučujemo da se držite Kopenhagena jer tamo itekako ima šta da se vidi. Što se tiče engleskog jezika, Danci bolje govore engleski od samih Amerikanaca (bez šale).

solo putovanja
@pinterest

 

Švajcarska

Ako ste spremni da na putovanju potrošite malo više onda je Švajcarska najbolji izbor. Iako će vam zaista trebati nešto dublji džep, prizori koje ćete samo tamo vidjeti zaista su neprocjenjivi. Neustrašivi Alpi, prekrasna jezera i savršeno čisti gradovi, samo su neki od švajcarskih bisera.

Ukoliko želite da se u potpunosti isključite iz svega i prepustite prirodi, naš savjet vam je da krenete put Švajcarske.

solo putovanja
@pinterest

Hrvatska

Sada vrlo popularna među Kinezima, Hrvatska je zemlja koja se obilazi samostalno. Naša preporuka? Idite na jedrenje, sunčajte se na plaži ili prošetajte do dubrovačkih starih zidina. U svakom slučaju, garantovano ćete dobiti sve što ste tražili od putovanja.

Ovo je takođe odlično mjesto za one koji vole fizičke aktivnosti jer je Hrvatska (konkretno Dubrovnik) poznat po tome što je prilično brdovit!

U posljednje vrijeme sve veću popularnost stekao je Rovinj i drugi gradovi Istre. Ne možete pogriješiti ni ako se odlučite za hrvatsku prijestonicu. Zagreb nudi raznovrsan sadržaj tokom cijele godine, a posebnu popularnost stiče u božićnom i novogodišnjem periodu.

solo putovanja
@pinterest

Mađarska

Ova zemlja definitivno zadovoljava najrazličitije ukuse. Istražite glavni grad Mađarske! Budimski dvorac, Andraševa avenija i Trg heroja dio su spektakularnih kulturno-istorijskih spomenika ovoga grada, upisani i na UNESCO popis Svjetske baštine.

Možda te zanima
top destinacija 2024

Ukoliko se nađete u ovoj zemlji, ne propustite posjetu Balatonu ili Blatnom jezeru smještenom na jugozapadu zemlje. Ovo jezero postaje sve veća atrakcija te ga mnogi turisti biraju za ljetovanje.

solo putovanja
@pinterest

Irska

Izađite iz Dablina, iznajmite automobil i bacite se u istraživanje seoske zone! Tamo možete proživjeti svoj „P.S. Volim te” san.

Ako otputujete u Irsku, vratićete se bogati mnogim interesantnim saznanjima, naučićete kakvu simboliku nose harfa i djetelina, zbog čega proslavljaju Svetog Patrika, a možda počnete vjerovati i u vilenjake. Irci su uvijek spremni za prijateljsko druženje uz pivo, a ukoliko tražite vrhunsko gostoprimstvo i onaj osjećaj „kao kod kuće”, onda znate šta vam je činiti.

solo putovanja
@pinterest

Slovačka

Da li ste znali da Slovačka ima najveći broj dvoraca i zamaka po glavi stanovnika na cijelom svijetu? Da, u državi ima više od šest stotina dvoraca i zamaka, a u cijeloj državi živi tek nešto malo više od 5 miliona ljudi.

Najpoznatiji su dvorac u Bratislavi i dvorac Spiš, koji je našao svoje mjesto i na popisu Svjetske baštine. Osim toga, ova zemlja je prepuna prirodnih ljepota, a kada se nađete ovdje, obavezno posjetite prekrasne Visoke Tatre.

Da li ste već bili u bilo kojoj od ovih zemalja solo? Nadamo se da smo vam pomogli, te da smo vas nagnali da se upustite u avanturu zvanu solo putovanja.

solo putovanja
@pinterest

Možda će vas zanimati i ovo: Virutelni muzeji svijeta – obiđite ih bez pasoša i čekanja u redu.

P.S. Ne zaboravite i obaveznu putnu apoteku.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh