Tri ukusna jela koja morate probati ovaj vikend

Avatar photo
losos rucak

Vikend nam se sve više bliži i većina nas razmišlja kako da se opusti i uživa u omiljenim gastronomskim delicijama. ZdraviJa je odlučila da vam pomogne u odluci šta lijepo da kuhate narednih dana i predloži tri sjajna recepta za tri ukusna jela koja morate probati ovaj vikend.

Kako ste i navikli od ZdraviJa tima, riječ o zdravim, ali i ukusnim receptima koji se brzo pripremaju, a čiji sastojci će vam obezbijediti sve potrebne vitamine i minerale za zdravlje tijela.

Predlažemo da vikend započnete sa ukusnom ovsenom kašom koja će vas zasititi i dati vam potrebnu energiju za sve aktivnosti koje ste isplanirali da radite sami, ili sa vašim najmilijima.

ovsene pahuljice sa borovnicamaRiječ je o receptu za ovsene pahuljice sa borovnicama. Kako se priprema ovaj ukusni doručak možete potražiti na ovom linku, gdje se nalazi i video recept koji će vam sigurno olakšati pripremu, ali i približiti kako izgleda ovo slasno jelo.

Ukoliko ste navikli da vam ručak za vikend bude uvijek nekako poseban, svečaniji i drugačiji, tada ćete se sigurno oduševiti našim receptom čiji je glavni sastojak losos.

Na ovom linku pročitajte kako da napravite losos sa medom i povrćem, koji će biti istinska gurmanksa delicija. Ukoliko vam dolaze prijatelji i rodbina na ručak, pored ovog ukusnog ručka pripremite i papir i olovku, jer će, vjerujte nam na riječ, tražiti da im odate tajnu kako ste ga pripremili.

desert crvena narandžaŠta je vikend bez deserta? ZdraviJa uživa u pripremi slatkih jela i to onih u kojima možete uživati bez zadrške, jer u svom sastavu nemaju šećera i nezdravih sastojaka.

Možda te zanima
recept za tortilju

Jedan takav desert je naša torta sa crvenim narandžama i bademima. Na ovom linku potražite sastojke i pogledajte kako se priprema ova slasna ljepotica.

ZdraviJa vam želi prijatan vikend pun uživanja u gastronomskim delicijama sa vašim najdražima. Šaljite nam fotografije i komentare kakao ste vi pripremili ove recepte i da li su vam se dopali.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh