Trikovi koje praktikuje Taylor Swift da ostane uvijek u formi

Avatar photo
Taylor Swift

Ne sumnjamo da je život na sceni naporan, a jedna od onih poznatih ličnosti koja se sa tim sjajno nosi jeste i Taylor Swift, koja kao da odiše određenom lakoćom izdržljivosti. Kako to da sve stoji na svom mjestu? Kako se ona ne znoji, šta jede, kakva je njena rutina brige o sebi? ZdraviJa je istražila koja je tajna ovako sjajne forme Taylor Swift.

Ples kao fitnes

Vježbe zasnovane na plesu njeno su tajno oružje za izdržljivost i snagu tokom izvođenja svih aktivnosti na sceni i izvan nje. Časovi Body by Simone (koji se takođe nude u njihovom digitalnom studiju, tako da možete da im se pridružite) kombinuju tehnike plesa, pilatesa i funkcionalnog treninga snage.

Ipak, ples na sceni i van nje nije jedina vježba koju Taylor praktikuje. Kako je istakla u jednom od svojih intervjua, za nju trčanje znači izbacivanje novih pjesama i trčanje u ritmu. Naglasila je takođe kako voli da istražuje mjesta koja posjećuje tokom poslovnih putovanja, a tada ne izostaje ni potraga za novom teretanom.

Mišljenje stručnjaka

Mnogi eksperti smatraju kako uključivanje kardiovaskularnih vježbi u svakodnevnu rutinu pomaže ovoj pjevačici da poboljša izdržljivost daha. Kontrola disanja tokom fizičke aktivnosti zaista može da bude super stvar za sve od nas, a posebno za one koji se bave ovakvom vrstom posla. Jednostavna vježba za početnike na ovom polju je da udahnete 4 puta na nos, zadržite dah na trenutak, a zatim izdahnete 4 puta, a sve ovo ponavljate i vremenom se postepeno penjete sa 4 na 7 udisaja.

Taylor Swift
@taylorswift

Kardiovaskularna izdržljivost je ključna za tako duge i zahtjevne performanse, kao što je slučaj kod Taylor, tako da uključivanje treninga visokog intenziteta u intervalima i kardio treninga u stabilnom stanju, kao što su trčanje, biciklizam ili plivanje, može poboljšati njenu izdržljivost.

Naravno, neizostavan dio su takođe i fleksibilnost, te mobilnost kao ključne komponente za smanjenje šanse od povreda na sceni. Osim toga, upravo ovaj dio objašnjava kako Taylor svoje mišiče održava tako snažnim i gipkim.

Prati intuitivne navike u ishrani

Poznato je da su javne ličnosti često na dijetama kako bi održale svoju liniju i ostale u formi. Ipak, ovo ne važi i za našu današnju zvijezdu. Umjesto toga, ona ima uravnotežen pristup kada je u pitanju ishrana. Taylor Swift tokom nedelje vodi zdravu ishranu, dok vikendom bira da se opusti i uzme hranu po svojoj želji. Važno je znati šta je dobro za nas i slušati svoje tijelo. Kako je naglasila, ona ne voli da stvara previše pravila tamo gdje ista nisu potrebna.

Mišljenje stručnjaka

Cilj treba da bude davanje prioriteta dobro izbalansiranim obrocima koji nam pružaju adekvatne proteine, ugljene hidrate i masti. Govorimo o hrani koja je bogata hranljivim materijama, ali je takođe lagana i daje energiju, na primjer, to može da bude banana, sendvič sa puterom od kikirikija, avokado i slično.

Baš kao što je kod sportista prije važnih utakmica neophodno da imaju kvalitetan obrok najmanje 2 sata prije događaja, tako je i Taylor potreban ovakav jedan obrok, sa većim sadržajem zdravih masti u poređenju sa ugljenim hidratima, kako bi uspješno izvela sve performanse na sceni i ostala uravnotežena. Ugljeni hidrati su neophodni kako bismo našem tijelu pružili energiju. Pošto ova zvijezda zaista voli da pleše i kreće se na sceni, od presudne je važnosti da unosi dovoljno proteina.

Taylor Swift
@taylorswift

Voda je uvijek pri ruci

Kako saznajemo, Taylor je strastveni ljubitelj Starbucks-a, ali isto tako zna koliko je voda našem tijelu neophodna i koliko dobrih stvari ona radi za nas. Dakle, ona nikada ne izlazi iz kuće bez flaše vode. Već dobro znamo opšte pravilo koje se odnosi na unos dovoljne količine vode u naš organizam. Kada smo dovoljno hidrirani, naš kardiovaskularni, te probavni sistem i imunitet rade na pravi način. Sigurni smo da nam Taylor može biti sjajan uzor kada se radi o hdrataciji tokom dana. Započnimo dan sa čašom vode!

Mišljenje stručnjaka

Sa ovim jednostavno nema greške. Kako bi Taylor pratila ritam i intenzitet svih tih fizičkih zahtjeva na sceni, svakako je neophodna pravilna hidratacija. Osim toga, ispijanje pića bogatog elektrolitima nakon nastupa takođe je sjajan način da se nadoknadi gubitak tečnosti nakon napornog “treninga”.

Možda te zanima
voda u flasici

Taylor vodi dnevnik

Sreća je veliki dio našeg zdravlja. Ostati u formi jednako je važno kako sa fizičkog, tako i sa psihičkog aspekta. Kako je navela, još od malih nogu ona je, kada god bi osjetila tugu ili bol, zapisivala svoje osjećaje i vodila dnevnik. Dakle, Taylor je korz pisanje naučila da obrađuje svoje emocije. Stavljanje svojih misli i osjećajana na papir za mnoge, pa i za Taylor znači smanjenje stresa, pročišćavanje od negativnih misli i upoznavanje sa sobom.

Ovo objašnjava svu umjetnost i emocije koje ona prenosi kroz svoje pjesme. Čak i ako ono što zapišete u dnevnik o vašim osjećanjima ne postane hit, vođenje dnevnika može da bude sjajan način suočavanja sa emocijama.

Mišljenje stručnjaka

Mišljenje određenih stručnjaka iz ove sfere je da Taylor zapravo praktikuje kombinaciju kognitivnog i emotivnog kako bi održala svoje intenzivno prisustvo na sceni skoro svakoga dana. Kognitivno, ona postavlja realne ciljeve koji su ostvarivi i prate njen napredak, dok emotivno, vježba svjesnost tako što se bavi aktivnostima poput joge, meditacije i vođenja dnevnika da bi ostala povezana sa svojim emocijama.

Taylor Swift
@taylorswift

Dok putuje, osjeća se kao kod kuće

Pitate li se kako Taylor ostaje u ravnoteži kroz sve te sate provedene u vožnjama, letovima, na nastupima i daleko od kuće? Zapravo, prva stvar koju ona radi kada se smjesti u hotelsku sobu jeste raspakivanje. Osim toga, prateći jedan intervju, saznali smo kako Taylor sa sobom uvijek nosi svijeće kada putuje, ali ni njeni kućni ljubimci ne propuštaju ni jedno putovanje!

Mišljenje stručnjaka

Neki psiholozi naglasili su i važnost njenog pristupa putovanjima. Nošenje stvari kao što su svijeće ili omiljena deka na svoja putovanja može pomoći u stvaranju osećaja da ste kao kod kuće, a kada ste u situaciji da često putujete ovo zaista može da bude od velikog značaja za vaš osjećaj mira i sigurno utočište.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh