U prepunom Domu mladih održana Konferencija „Sretno rasti“

Avatar photo
sretno rasti

Pred više od 500 roditelja koji su slušali inspirativna predavanja o roditeljstvu gostiju iz regiona, održana je prva regionalna konferecija „Sretno rasti“ u prepunoj dvorani Doma mladih. Konferencija u organizaciji marketing agencije „Media magnet“ i njenih osnivačica Andree Tomašević Kolende i Slađane Ikić, dokazala je kako je bh. roditeljima nedostajao jedan ovakav događaj u glavnom gradu.

konferencija za decu

Interesovanje za predavanje doktora Ranka Rajovića, specijalnog gosta konferencije ali i ostalih gostiju predavača, rezultiralo je rasprodatom dvoranom mjesec dana prije najavljenog događaja. Prisutni su uživali u temama o prvim danima sa bebom, dojenju, ishrani, ekranima i igrama koje usporavaju i oštećuju razvoj djece, a u panel diskusijama govorilo se o krajnostima u roditeljstvu i pripremi za trudnoću.

Za vrijeme trajanja predavanja, mališani su uživali u radionicama „Zeleno rasti uz dm“ na platou Doma mladih gdje su, zahvaljujući Kantonalnom javnom preduzeću RAD učili o reciklaži i sortiranju otpada.

Možda te zanima
masaza u trudnoci

Organizatorice konferencije najavile su nastavak ove jedinstvene „Sretno rasti“ priče.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh