Vježbe za noge i zadnjicu o kojima sve djevojke maštaju

Avatar photo
za noge i zadnjicu

Ono o čemu sve djevojke žele jesu savršene noge, zategnutu zadnjicu i ravan stomak. Ako danas niste obavili trening, onda ste u pravi čas naišli na ovaj članak. Danas zmo za vas pripremili trening za noge i zadnjicu.

U nastavku vam donosimo 5 vježbi za jačanje mišića nogu i stražnjice. Ove, nešto neobičnije vježbe, pomoći će vam da u kratkom roku ojačate pomenute mišiće.

Nakon što napravite 10 ponavljanja za svaku vježbu, cijeli krug vježbi ponovite još tri puta.

Serija čučnjeva

Ovu vježbu započinjete standardnim čučnjem. Dakle, stopala postavite u širini ramena, leđa držite ispravljeno i spustite stražnjicu tako da vam koljena ne pralaze preko linije prstiju. Iz čučnja se podižete, a zatim jednom nogom (na primjer desnom) iskoračite i u tom položaju napravite čučanj, odnosno iskorak. Ponovo istu nogu, u ovom slučaju desnu, ne spuštate pored lijeve već je postavljate iza, te radite čučanj. Tim ste završili jedno ponavljanje.

Vremenom, uvodite složeniji trening, odnosno, dodajte težinu. Uzmite teg ili bućicu ili napunite flašu pijeskom. Istovremeno ćete aktivirati i mišiće ruku i ramena, ali i čučanj učiniti snažnijim.

PROČITAJTE: Koje 4 greške treba izbjeći za pravilan čučanj?

Skokovi

Za ovu vježbu potrebna vam je čvrsta kutija ili neki sličan predmet koji može podnijeti vašu težinu.

Postavite kutiju na tlo i stanite na nju. Zatim šireći stopala skočite sa nje. Naizmjenično skačite na kutiju i sa nje. Trudite se da vježbu izvedete što brže možete.

za noge i zadnjicu
@pinterest

Serija čučnjeva i iskoraka

Ova vježba slična je prvoj ali mnogo brža i snažnija.

Vježbu započinjete tako što iz uspravnog položaja laganim skokom zauzimate položaj iskoraka (jedna noga naprijed, jedna noga nazad). Iz iskoraka skokom zauzimate položaj sumo čučnja. Sumo čučanj razlikuje se od standardnog tim što su stopala nešto šira od širine ramena. Iz čučnja, ponovo skokom, vraćate se u iskorak ali tako da noge budu u suprotnom položaju nego na početku. Ovim ste napravili jedno ponavljanje.

Možda te zanima
vezbe snage i izdrzljivosti

Iskorak u stranu

Iz uspravnog položaja, jednom nogom se spustite ustranu savijajući nogu u koljenu. Iz tog položaja se dižete i istom nogom, ponovo savijajući je u koljenu, poskočite. Ponovite isto 10 puta, a potom zamijenite stranu.

Skok za 180 stepeni sa medicinkom

Objema rukama čvrsto držite medicinsku loptu. Držeći leđa ispravljena i blago savijajući noge u koljenima medicinkom dodirnite tlo a zatim podignite ruke iznad glave. Skočite i rotirajte se za 180 stepeni. Tim ste napravili jedno ponavljanje.

Za dodatnu motivaciju i inspiraciju pogledajte video ispod.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh