“Wellion” Prva dijabetološka ordinacija na točkovima

Avatar photo

Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba ima simptome dijabetesa kojih nije svjesna. Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji način borbe protiv dijabetesa.

U periodu od 25. marta do 8. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni, zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o “Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima”, projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica) te na 23 javne lokacije svim zainteresovanim građanima pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara. Dozvolite da vam stručno osoblje približi činjenice i probudi svijest o važnosti prevencije.

„Obzirom da je dijabetes bolest modernog doba, te da od njega boluje samo u BiH preko 300.000 osoba među kojima je i veliki broj djece, a svaka druga osoba ima simptome kojih nije ni svjesna, odlučili smo pokrenuti zdravstvenu inicijativu u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti, te sprečavanja komplikacija”, istakla je Mr. sci. mr. ph. spec. Nina Erbez – voditelj projekta.

Wellion je premium brand evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Možda te zanima
prednosti limun vode

Više o lokacijama i terminima na Facebook stranici: WellionClub.Adria

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh