Yoni masaža za stimulaciju vaše vulve

Avatar photo
Yoni masaža

Masaža vagine – ova vijekovima stara praksa zapravo počela kao Yoni masaža. Yoni je zapravo drevna sanskritska riječ koja označava matericu, a ovakav vid masaže započeo je kao praksa koje je evoluirala čak i u medicinsku onda kada su ljudi počeli bolje da se upoznaju sa svojim tijelima.

To što se prilikom klasičnih masaža nećete dotaći vaše intimne zone ne znači da istoj ne trebaju jednaka pažnja i briga kao i ostatku vašeg tijela. Yoni masaža tu je da svaki dio tijela bude zadovoljen, i to na način da njeguje mišiće karilce i povezuje vas sa vašim osjećajima.

Yoni masaža
@pinterest

Kako Yoni funkcioniše?

Mnoge žene praktikuju Yoni samomasažu, ali isto tako super stvar može da bude kada to partner uradi umjesto vas. Iako, istina je da postoje i profesionalci koji se bave ovim, svjesni smo da ih je dosta teško pronaći.

Relaksacija je ključna u ovom procesu, pa vam profesionalci zapravo masiraju cijelo tijelo i pomažu da se umirite prije nego što dođu do ključne tačke.

Žene koje su imale priliku da iskuse ovu masažu složile su se da im je ovo pomoglo kod ublažavanja bolova, intenzivnijeg orgazma i poboljšanja njihovog seksualnog života. Čak iako to zapravo nije cilj, ali Yoni masaže često mogu da dovedu i do orgazma. Da li i vama ovo zvuči zanimljivo? Evo kako da sami isprobate Yoni masažu.

Yoni masaža
@pinterest

Kako primijeniti Yoni masažu

Nježno radite na trbušnim mišićima, pritiskajući prstima i pomjerajući ih. Ovi mišići mogu pritisnuti dno vaše karlice, tako da njihovo opuštanje pomaže u oslobađanju vaginalne napetosti.

Preporučuje se igranje i stimulisanje bradavica, kao i nježno masiranje grudi. Ovo će pomoći da se vaša senzualnost poveže sa vašim mišićima, te vas može uzbuditi, a to olakšava Yoni masažu.

Krenite polako rukama prema vagini, te se potrudite da otklonnite napetost sa unutrašnje strane stomaka i kukova dok se vaše ruke spuštaju.

Možda te zanima
seks poza

Održavajte duboko disanje dok masirate unutrašnje i spoljašnje usne. Fokusirajte se na svako područje jednako i pokušajte da se povežete sa senzacijama na tom određenom mjestu prije nego što krenete dalje.

Nastavite sa vulvom i povećajte pritisak onako kako to vama odgovara. Polako kružite rukom da biste poboljšali protok krvi i podjednako se posvetili svim oblastima.

Nježno kružite svojim klitorisom različitim nivoima pritiska i različitim pokretima. Nemojte se kretati prebrzo, jer je vaš cilj da omogućite mišićima da osjete što bolje i što više.

Istražite šta vam prija, a šta ne, otkrijte koja područja zahtjevaju više pažnje. Podsjećamo, Yoni masaža odnosi se zapravo na povezivanje sa samim sobom, tako da krenite polako i ne plašite se novih iskustava.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh