Zabavne ljetne aktivnosti sa djecom – TOP 17 prijedloga

Avatar photo

Kada su djeca u pitanju, u današnje vrijeme im se sve pomno planira, pa i zabava za vrijeme ljeta. Nekada to nije bilo tako. Bilo je dovoljno da izađeš vani i zabava je bila svuda oko tebe. Mogla si da se sa prijateljima penješ po drveću, puštaš zmajeve, trčiš kroz šumu, bereš voće i da sami smišljate ljetne aktivnosti koje ćete raditi kada se skupite u društvu.

Ako si i ti jedna od onih koji uživa u klasičnoj zabavi, ZdraviJa ti donosi nekoliko interesantnih prijedloga zanimljivih aktivnosti sa tvojim mališanima, koje su skoro pa besplatne. Budi kreativna, animiraj ih i provedite nezaboravne trenutke u neobičnim porodičnim aktivnostima…

Brčkajte se u vodi

Ako nemaš novca da cijelo ljeto idete na bazen, nabavi povoljniji plastični, napuni ga vodom i zabava je tu. Pravo blago su i barice koje napravi topli ljetni pljusak. Vaše je samo da se naoružate dobrim raspoloženjem.

Pogledaj i kako da spojiš zabavu i edukaciju djece kroz jogu za djecu.

Otiđite na pecanje

Ako i nemate svu potrebnu opremu, zavežite komad silka na odgovarajući štap, zakačite kuku, mamac i zabacite. Djeci će se garantovano dopasti.

Puštajte zmaja

Popinite se na obližnje brdo po finom i malo vjetrovitom danu i uživajte u ovoj sjajnoj aktivnosti. Pravo je uživanje i za tebe i za djecu, zar ne?

Spavajte ispod zvijezda

Smjestite se svi zajedno na udobnu gomilu deka i gledajte kako se pojavljuju zvijezde, jedna po jedna. Za dodatnu zabavu možete tražiti sazviježđa među zvijezdama na nebu.

Hvatajte svice

Sigurno si kao mala hvatala svice u tegle. Vrijeme je da pokažeš svojoj djeci šta je to prava ljetna zabava!

piknik djeca

Otiđite na izlet

Velika deka i torba puna vaše omiljene zdrave hrane, lijep dan, fino raspoloženje i ništa vam više ne treba. Ovakve ljetne aktivnosti predstavljaju zabavu za cijelu porodicu.

Posjetite zoološki vrt

Posmatranje životinja u zoološkom vrtu ili na nekoj obližnjoj farmi, sigurno će biti odlična zabava za tvoju djecu, a i za tebe.

Berite šumsko voće

Ljeto je godišnje doba koje donosi mnoštvo voća. Biće ti sigurno zanimljivo da sa djecom odeš u obližnju šumu i zajedno tražite jagode i borovnice i nižete ih na dugačke travke.

Idite na fudbalsku utakmicu

Ili možda da čak organizujete svoju sa porodicom, prijateljima i komšijama.

kisa igra djeca

Igrajte se na kiši

Izaberi topao ljetni kišni dan i uživaj vani sa klincima. Možete trčati kroz kišu, igrati se u lokvama, a ko zna, možda ugledate i dugu. Jer ljetne aktivnosti ne moraju da se obavljaju samo kad je suho i toplo vrijeme.

Napravite štand sa limunadom

Naplatite simbolično čašu limunade i budite velikodušni sa količinom šećera. Sve što vam treba je stari sanduk, papirni znak, te nekoliko metalnih konzervi za skupljanje sitniša.

Igrajte se na potoku

Obujte gumene čizme i zagazite u potok, ili zavežite konopac za drvo i njišite se iznad. Ili samo stavite noge u potok i posmatrajte ribice ili skupljajte kamenčiće. Nema ništa ljepše od brčkanja u potoku po vrućem ljetnjem danu.

Popnite se na drvo

Sva djeca uživaju da se penju po drveću. Odvedi ih do nekog koje je sigurno za penjanje i bodri ih da ih savladaju. Sigurni smo da im neće biti teško.

Možda te zanima

kampovanje djeca

Kampujte

Ne morate otići na neku daleku destinaciju da biste uživali u kampovanju. Možete to uraditi čak i u svom dvorištu u posuđenom šatoru od komšije. Djeci će to biti nezaboravna avantura.

Timski operite auto

Parkiraj svoj auto ispred kuće i pusti dijete da ga riba ili prska crijevom za vodu. Štaviše, uključi cijelu porodicu u radnu akciju tokom koje ćete se još više zbližiti.

Organizujte koncert

Neka dvorište bude prostor, ćebe bina, a ceduljice karte za ovaj spektakularni događaj. Pozovi djecu iz kraja i neka male zvijezde održe svoj koncert svirajući različite instrumente, a ukoliko ih nemaju uvijek se možete snaći sa šerpicama.

Izaberite planinarenje

Jednostavne planinarske rute su odlične za zdravo provođenje vremena sa tvojim klincimai zajedničke ljetne aktivnosti. Plešite, pjevajte pjesmice, trčite niz brdo, vozite bicikle, ma sve što vam padne na pamet.

zabavne ljetne aktivnosti

Možda ti bude interesantno i kako da probudiš kreativnost svoje djece kroz igre recikliranja.

U komentarima nam piši kako ti provodiš tople ljetne dane sa svojom djecom i koje ljetne aktivnosti su vam najdraže.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh