Zašto je dobro da se kurkuma i biber nalaze u vašoj kuhinji?

Avatar photo

Kurkuma, o kojoj smo već pisali ovdje, je začin koji ima veoma blagotvoran uticaj na organizam. Međutim, činjenica je da tijelo ne može u potpunosti apsorbovati sve hranljive materije kurkume jer se veoma brzo razlažu u crijevima i jetri. Upravo zbog toga kurkuma bi trebala da se konzumira u kombinaciji sa crnim biberom jer ovaj začin značajno povećava apsorpciju i bioraspoloživost hranljivih materija kurkume.

Zahvaljujući dva aktivna sastojka ovih namirnica, kurkuminu i piperinu, i njihovim zdravstvenim prednostima, ova dva začina bi trebalo konzumirati svakodnevno.

Kombinacija kurkume i crnog bibera nam pomaže pri mršavljenju, smanjuje upalu, ublažava bolove, umanjuje simptome depresije te štiti od raznih vrsta kancerogenih oboljenja i hroničnih bolesti.

Ako želite da uživate u ovim blagodetima, zaputite se u najbližu apoteku i kupite Kurkumin forte koji u sebi sadrži ekstrakte ova dva sastojka (kurkuminoide i piperin), te na prirodan način poboljšava vaše zdravlje.

Možda te zanima
elektroliti

Kurkumin forte preporučuje se iz mnogih razloga a među najvažnijim su sljedeći:

  • zaštita jetre i ćelija od štetnih uticaja slobodnih radikala,
  • zaštita zglobova, ublažavanja simptoma artritisa,
  • potpora zdravlju krvnih sudova,
  • održavanja optimalnog nivoa masnoća u krvi,
  • ublažavanja simptoma sezonskih alergija,
  • ublažavanja simptoma astme i hroničnog bronhitisa,
  • održavanja opšteg zdravlja i vitalnosti.

S obzirom na sve navedeno, s pravom možemo zaključiti da je Kurkumin forte jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova i odličan dodatak ishrani, te prirodni čuvar vašeg zdravlja. Zato, trk u apoteku po ovu čarobnu kutijicu zdravlja.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh