ZdraviJa izdvaja: Dočekajte Novu godinu u ovim gradovima

Avatar photo

“Gdje ćeš za Novu godinu?” – pitanje koje u ovom periodu postaje sastavni dio svake konverzacije. S obzirom da nas do Nove godine dijeli još, nešto više od mjesec dana, vrijeme je da počnete sa planiranjem dočeka.

Ako nemate ideju kako biste mogli provesti ovu Novu godinu, ZdraviJa ima prijedlog. Zašto ne biste spakovali kofere i u novu godinu ušli slaveći u nekoj od svjetskih metropola? Vjerujemo da to ne bi bila samo još jedna u nizu proslava koje više ni ne razlikujete. Gradovi odišu posebnom energijom i raspoloženjem tokom zimskih praznika, a raskoš i svjetlucavost na svakom uglu učini da se osjećate kao u bajci.

Pogledajte koje destinacije smo izdvojili kao najzanimljivije.

Vićenca

Vićenca predstavlja elegantan spoj umjetnosti, istorije, prirode, te raznih tradicionalnih kulinarskih specijaliteta. Šetajući Vićencom, naići ćete na grandiozne kipove, freske i stubove, a sam centar grada je okružen luksuznim i raskošnim vilama. Jedna od njih je najpoznatije djelo Paladia, velikog renesansnog arhitekte. Paladio je svoj trag ostavio širom ovog grada, tako da ćete zasigurno uživati u dugim šetnjama.

@hiveminer.com

Ako dolazite u Vicenzu obavezno posjetite Piazzu dei Signori, spomenik Andree Palladia, katedralu Duomo, muzej Civico te gotičku crkvu Santa Corona.

Moskva i Sankt Peterburg

Moskva u ovo doba godine vrvi od turista, a taj broj posebno raste povodom dočeka Nove godine. Ova ruska prestonica se u novogodišnjoj noći pretvara u snježnu zemlju čuda. Glavni doček se tradicionalno održava u samom srcu Moskve, na Crvenom trgu, odakle se pruža fenomenalan pogled na grandiozan vatromet iznad Kremlja i Hrama Vasilija Blaženog. Kako biste uživali u tom pogledu, svoje mjesto na trgu ćete morati zauzeti nekoliko sati ranije.

@pinterest

Slična je situacija i sa Sankt Peterburgom. Mnogima je Carski grad osvojio srce brže i jače nego Moskva. Grad bogat brojnim raskošnim palatama i muzejima, predstavlja destinaciju koja ostavlja bez daha. Zbog nestvarne arhitekture i duha carske Rusije koja se i danas osjeti svakim korakom, jedan je od najromantičnijih gradova na svetu. Osim toga, poznat je i po vrsnim umjetnicima sa baletske, operske i pozorišne scene.

Budimpešta

Budim i Pešta spojeni u jednu cjelinu čine Budimpeštu, kraljicu Dunava. Budim oduzima dah i samim pogledom na brdo prepuno monumentalnim građevinama, a šetnja peštanskim ulicama učiniće da osjetite dašak prošlosti. Ovaj grad dobija posebnu draž tokom praznika.

Ukoliko izaberete Budimpeštu kao svoju novogodišnju destinaciju, obavezno posjetite Budimske dvore i Parlament, prošetajte Vaci ulicom i Andraševom avenijom, te pređite sve mostove.

@silver-line.hu

Ukoliko želite nešto potpuno novo i egzotično, te ste spremni izdvojiti nešto veću sumu novca onda svakako treba da izaberete neku od, uvijek atraktivnih destinacija kao što su Bali, Kuba i Zanzibar.

Bali

Bali je popularna egzotična destinacija za putnike, avanturiste, a definitivno je najbolji izbor za parove. Šta reći o Baliju? Fotografije same govore, jer, nema razlike uživo ili preko fotografije. Bali će vas osvojiti svojom magijom, te ćete poželjeti ostati zauvijek tu.  Zar nije čarobno dočekati Novu godinu uz šapmanjac i vatromet na pješčanoj plaži?

@threesixtyguides.com

Kuba

Kuba je jedno od dalekih mjesta na kojem je avantura najbliža. Čim kročite u Havanu osjetićete pravu čar Kube. Dok šetate ulicama i osluškujete ritmove ostrva, koji mame da zaplešete, sretaćete prolaznike koji vam se smješe i započinju razgovor, pa odmah stičete utisak da ste tu dobrodošli.

Možda te zanima
putovanje

Iskoristite ovo putovanje da posjetite i Trinidad i Vardero. Ni jedan drugi kolonijalni grad u zemlji, nije tako dobro očuvan kao Trinidad. Taverne, autentične ulice popločane kaldrmom, pastelno obojene kuće i konjske zaprege, učiniće da imate osećaj kao da je vreme stalo još od kolonijalnog doba.

Zanzibar

Ugled Zanzibara kao raja nije pretjerivanje. Zanzibar je arhipelag u Indijskom okeanu kraj obala Tanzanije koji se sastoji od tri glavna ostrva i nekoliko manjih. Glavno ostrvo je Unguja i obično se naziva Zanzibar.

Zanzibar ima cijelu istočnu obalu i kilometre pješčanih netaknutih plaža. Ako ste zaljubljenik u pjeskovite plaže i sunce ovo je vaše savršeno odredište. Tu ćete pronaći nevjerovatne plaže, goleme koraljne grebene, opuštenu atmosferu i riblje specijalitete koji će doček Nove godine učiniti nezaboravnim i jedinstvenim.

Vjerujemo da ste uživali u prethodnim fotografijama kao i mi. Ako ste već isplanirali doček, imajte u vidu ove destinacije za naredni. Vjerujte nam, biće to doček za pamćenje.

Ukoliko se odlučite za neku od gore navedenih destinacija, svoje putovanje možete realizovati uz pomoć turističke agencije Zepter Passport u budite sigurni da će to biti doček za pamćenje. Kontaktirajte ih i informišite se.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh