ZdraviJa proizvod mjeseca

Avatar photo

Ako imate zdravstvenih problema kao što su bolesna jetra, masnoće u krvi, artritis, astma, bronhitis, alergije i slično potreban vam je dodatak prehrani Kurkumin forte.

proizvod

Istraživanja su pokazala kako ekstrakt korijena kurkume (curcumin) pridonosi zaustavljanju oksidativnih oštećenja tako što neutralizuje štetna dejstva slobodnih radikala koji oštećuju ćelije organizma oksidirajući njihove strukture, te vremenom dovode do ubrzanog starenja i razvoja hroničnih oboljenja (ateroskleroze, karcinoma, reumatoidnog artritisa, očne mrene, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti, dijabetesa itd).

Kurkuminoidi imaju i snažno protuupalno i antimikrobno djelovanje, inhibiraju i otpuštanje histamina iz mastocita a pokazuju i univerzalno antitumorsko dejstvo. Ekstrakt ploda crnog bibera, odnosno njegov aktivni sastojak piperin, poboljšava apsorbciju kurkumina i samim tim njegovu bioraspoloživost, povećavajući time njegovu efikasnost.

Sve su ovo razlozi zašto biste u svoju ishranu trebali uključiti i Kurkumin forte. Popijte 1-2 puta dnevno po jednu film tabletu, najbolje uz jelo, i pazite da ne prekoračite dnevnu dozu jer se mogu javiti neželjeni efekti kao što su uznemirenje želuca, mučnina, vrtoglavica ili dijareja.

Možda te zanima
uticaj knjiga

Ekstrakt kurkume ne bi trebalo da koriste osobe koje imaju kamen u žuči ili zastoj žuči, osobe sa pojačanim lučenjem želučane kiseline ili sa gastroezofagealnim refluksom (GERB) jer može pogoršati simptome navedenih oboljenja. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh