ZdraviJa smoothie za topla ljetna jutra

Avatar photo
zdravija smoothie

Visoke temperature i sparna ljetna jutra nam često „ne dozvoljavaju” da doručkujemo jaku i toplu hranu. Pak, mnogi ljeti preskaču doručak upravo iz ovih razloga. Međutim, bez obzira na godišnje doba i ekstremne temperature, doručak nikako ne biste smjeli preskakati, nego ga prilagoditi shodno vašim potrebama i vremenskim uslovima.

Upravo zbog visokih ljetnih temperatura, često ujutru poželimo da pojedemo ili popijemo nešto što će nas zasititi ali i rashladiti. Iz tog razloga, danas vam predstavljamo ljetni, zeleni smoothie, napravljen na ZdraviJa način.

smoothie

Sastojci

Kako biste pripremili ovu čašicu zdravlja potrebno je da imate sljedeće sastojke:

  • 2 šake špinata
  • 1 šaku rukole
  • 2 nektarine
  • 1 manji avokado ili 1/2 većeg
  • Po želji možete dodati i kafenu kašiku spirulina praha

Pored sastojaka, za pripremu je potrebno da imate blender koji je dovoljno jak da napravi smoothie.

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, dodajte malo hladne vode i mutite dok ne dobijete smjesu koju možete piti. U slučaju da vam je smoothie previše gust, vi slobodno dodajte više vode (pazite da ne bude previše rijetko). Vaš ZdraviJa smoothie je spreman za konzumiranje.

smoothie

Možda te zanima
6 najbrzih zdravih

U ljetnim danima smoothie je idealna zamjena za doručak. Osim što je lagan i zdrav, ovaj napitak će vas zasititi te poboljšati probavu i pomoći da izgubite višak kilograma.

Za još zdravih i osvježavajućih recepata, kao i korisnih savjeta za vaše zdravlje, posjetite naš You Tube kanal ZdraviJa TV.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh