ZdraviJa smoothie za topla ljetna jutra

Avatar photo
zdravija smoothie

Visoke temperature i sparna ljetna jutra nam često „ne dozvoljavaju” da doručkujemo jaku i toplu hranu. Pak, mnogi ljeti preskaču doručak upravo iz ovih razloga. Međutim, bez obzira na godišnje doba i ekstremne temperature, doručak nikako ne biste smjeli preskakati, nego ga prilagoditi shodno vašim potrebama i vremenskim uslovima.

Upravo zbog visokih ljetnih temperatura, često ujutru poželimo da pojedemo ili popijemo nešto što će nas zasititi ali i rashladiti. Iz tog razloga, danas vam predstavljamo ljetni, zeleni smoothie, napravljen na ZdraviJa način.

smoothie

Sastojci

Kako biste pripremili ovu čašicu zdravlja potrebno je da imate sljedeće sastojke:

  • 2 šake špinata
  • 1 šaku rukole
  • 2 nektarine
  • 1 manji avokado ili 1/2 većeg
  • Po želji možete dodati i kafenu kašiku spirulina praha

Pored sastojaka, za pripremu je potrebno da imate blender koji je dovoljno jak da napravi smoothie.

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, dodajte malo hladne vode i mutite dok ne dobijete smjesu koju možete piti. U slučaju da vam je smoothie previše gust, vi slobodno dodajte više vode (pazite da ne bude previše rijetko). Vaš ZdraviJa smoothie je spreman za konzumiranje.

smoothie

Možda te zanima
tost toping

U ljetnim danima smoothie je idealna zamjena za doručak. Osim što je lagan i zdrav, ovaj napitak će vas zasititi te poboljšati probavu i pomoći da izgubite višak kilograma.

Za još zdravih i osvježavajućih recepata, kao i korisnih savjeta za vaše zdravlje, posjetite naš You Tube kanal ZdraviJa TV.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh