ZdraviJa trening za cijelo tijelo koji možeš da radiš kod kuće

Avatar photo
Trening

Približava nam se ljeto. Ovo je posljednji momenat da počnemo sa treninzima, kako bismo dovele našu liniju do savršenstva. Sem korigovanja ishrane, potrebno je da počnemo sa većom fizičkom aktivnošću kako bismo izgubile kalorije koje smo unijele tokom obroka. Trening koji aktivira cijelo tijelo je najdjelotvorniji ukoliko se radi svakog dana.

Zbog obaveza na poslu, oko djece i kuće, često ne stignemo da se pozabavimo same sobom. Ipak, ZdraviJa za to ima rješenje. Za tebe smo osmislile trening za cijelo tijelo koji možeš da radiš kod kuće. Sve što ti je potrebno je dobra volja i prostirka za vježbanje. Ovaj trening preporučujemo da radite 30 minuta sa pauzama kada za njima osjetite potrebu. Naravno, prije početka rada vježbi koje ćete pronaći u nastavku, obavezno je zagrijati svoje tijelo 10 minuta.

Ne zaboravite da se dobro hidrirate tokom cijelog dana, a naročito tokom treninga.

Možda vam bude interesantno: “Šta jesti prije i posle treninga za najbolje rezultate?”

Trening
@pinterest

ZdraviJa trening:

Jumping Jacks

Ova vrlo jednostavna vežba aktivira sve mišiće u tijelu. Stojite uspravno, sa rukama pored tijela. Kada napravite skok, raširenim nogama i u isto vrijeme raširenim rukama zauzmite sljedeći položaj. Ovu vežbu ponavljajte 1 minut. Ukoliko se osjetite slabo, ili niste dugo imali bilo kakav vid treninga, u redu je da stanete i nakon 30 sekundi.

Butt kickers

U stojećem stavu postavite svoje šake na gluetus. Nakon toga zabacujte noge u potkoljenicama na nazad. Ova vežba je slabijeg intenziteta. Ukoliko se osećate da je vaše tijelo spremno za napredniju verziju, samo ubacite poskok između svakog savijanja koljena. U tom slučaju, trčaćete u mjestu sa zabacivanjem koljena. Ovu vježbu radimo takođe 1 minut.

Inchworm

Vežba počinje iz stojećeg stava. Spuštamo dlanove na pod i dolazimo u položaj predklona. Krećemo šakama ka naprijed i spuštamo tijelo u početnu poziciju za sklek. Zadržavamo ovu poziciju 3 sekunde. Nakon toga vraćamo šake do stopala, ponovo smo u poziciji predklona. Ustajemo u početni položaj. Ovu vježbu ponavljamo 1 minut.

Fast Foot

U stojećem stavu, raširimo noge u širini kukova i savijemo ih u koljenima. Potrebno je da stepujemo u mjestu. Pravimo sitne korake, i malo odižemo stopala od poda. Ovu vježbu ponavljamo 1 minut.

Side Lunge

U stojećem stavu raširimo noge. Ruke su sklopljene ispred grudi. U koljenima savijamo jednu dok drugu nogu u potpunosti opružamo i spuštamo se ka savijenoj nozi. Ovo ponovimo i na drugoj strani. Vježbu radimo 1 minut.

Squat Jump Tap

Potrebno je da iz pozicije čučnja napravimo skok dok ćemo ruke spuštati ravno pored nogu. Vježba je jako intenzivna i ukoliko se osjećate malaksalo, bolje je izbjegnite u potpunosti. Zbog svog intenziteta, ovu vježbu radićemo samo 30 sekundi.

Možda te zanima
vezbe snage i izdrzljivosti

Trening
@pinterest

Single Deadlift

Iz stojećeg stava ispružamo ruke naprijed. Noga nam kreće pozadi. Potrebno je da dođemo u položaj gdje nam je jedna noga čvrsto na zemlji, druga po 90% u odnosu na pod, dok je naše tijelo u ravni sa nogom i rukama. Ovu vježbu ponavljamo 1 minut sa jednom nogom, i zatim sa drugom nogom takođe 1 minut.

Plank

U poziciji skleka treba da pokušamo da izdržimo 1 minut. Ukoliko vam je ovo naporno, 30 sekundi je takođe dovoljno. Obratite pažnju da Vaše šake budu okrenute ka naprijed, i da ih ne okrećete na unutra ka stopalima. Takođe, potrebno je da jako zategnete abdomen tokom izvođenja ove vježbe.

Trening
@pinterest

Potrebno je sve vježbe ponoviti po 5 puta. Nakon svakog završenog treninga, potrebno je minimum 15 minuta dobro istegnuti mišiće kako ne biste imali velike upale ujutru. Pored toga, možete popiti i magnezijum kako biste bili sigurni da ćete zaobići grčeve.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh