Znate li zašto je magnezijum važan za nas?

Avatar photo

Često vam se dešava da se osjećate umorno i iscrpljeno, a da ne znate šta je pravi razlog tome. Ako su ti simptomi učestali, veoma je moguće da ne unosite dovoljnu količinu magnezijuma, esencijalnog minerala koji je odgovoran za pravilan rad srca i normalno funkcionisanje nervnog, mišićnog sistema i krvotoka. Kada dođe do nedostatka magnezijuma u organizmu, javlja se hroničan umor, pad koncentracije, te često dolazi do disfunkcije mišića, vrtoglavice, nervoze, poremećaja sna, te koža postaje dehidrirana.

Takođe, važno je napomenuti da je ovaj mineral izuzetno važan za trudnice i dojilje, koje njegovom redovnom primjenom mogu otkloniti problem grčeva u mišićima i smanjiti opšti osjećaj zamora. Mnogobrojnа istrаživаnjа su pokаzаlа dа postoji vezа između smаnjene koncentrаcije mаgnezijumа i prijevremenog porođаjа, visokog krvnog pritiska u trudnoći, dijаbetesа melitusа i zаstojа u rаstu plodа.

Često čujete trenere ili doktore kako vam govore da treba da konzumirate magnezijum, a nikada se zapravo niste raspitali zašto je ovaj mineral važan.

Naime, magnezijum ispoljava umirujuće dejstvo na nervni sistem, otklanja glavobolju i razdražljivost, ali umiruje i tegobe koje prate predmenstrualni sindrom i djeluje protiv anksioznosti. Dovoljan unos magnezijuma obezbjeđuje optimalnu elastičnost i povećava hidrataciju ćelija kože. Međutim, šumeće tablete ne djeluju dovoljno uvijek, te vam zdraviJa preporučuje Quick Magnezijum hlorid gel joni za opuštanje. Ovaj gel koji je na bazi magnezijum hlorida primjenjuje se transdermalno, nanošenjem preparata direktno na kožu dolazi do postepenog oslobađanja magnezijuma i njegove potpune iskoristivosti i resorpcije u organizmu. Efekat djelovanja se ispoljava odmah nakon primjene.

Pomenuti proizvod u svom sastavu sadrži i etarska ulja lavande i eukaliptusa, koji doprinose prijatnom osjećaju opuštanja, a dodatno poboljšavaju nervnu provodljivost. Redovnom upotrebom oslobađa organizam od nagomilanih toksina koji su uzrok mnogih bolesti i neravnoteže u našem tijelu. Blagotvorno djeluje kod bolova i grčeva u mišićima, pa se savjetuje i osobama koje se rekreativno ili profesionalno bave sportom. Preporučuje se i maratoncima, kao i rekreativnim trkačima jer smanjuje ukočenost i osjećaj težine u nogama.

Međutim, Quick Magnezijum hlorid gel pogoduje i starijim osobama, kao i onima koji se slabo kreću ili koji dugo sjede, bilo u kancelariji ili u kući.

Možda te zanima
wellness

Gel se može koristiti za pripremu opuštajućih kupki, a kod simptoma glavobolje upotrebljava se nanošenjem direktno na predio sljepoočnica.

Uvijek kada se javi problem bolova u mišićima, u stanjima stresa i napetosti kojima smo svakodnevno izloženi, kod nesanice, za oslobađanje tijela od toksina i umora, vaš prvi izbor treba da bude preparat Quick Magnezijum hlorid gel joni za opuštanje. Ovaj preparat možete kupiti u poslovnicama MOJAapoteka.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh