Putopis OTKRIVA TAJNE Južne Amerike

Avatar photo
putopis knjiga robert dacesin rio price sa putovanja

Želiš da iz prve ruke saznaš sve one skrivene tajne i istinite priče iz Brazila, Bolivije, Čilea, Ekvadora i Kolumbije? Tada treba da u srijedu, 24. aprila u 19 časova dođeš u Dom omladine u Banjaluci na promociju knjige Roberta Dacešina, putopis “Pisma iz Južne Amerike”, gdje te očekuje interesantan gost koji se nalazi i u samoj knjizi, te nesvakidašnja promocija.

Robert je za ZdraviJa magazin otkrio nekoliko detalja iz knjige, ali i detalja koje te očekuju na samoj promociji. Mnogo je toga, kaže on, o čemu vam još nikada nije pisao.

Šta “priča” putopis?

putopis rio juzna amerika “Knjiga koja je pred tobom, predstavlja kolekciju istinitih priča sa putovanja kroz Brazil, Boliviju, Čile, Ekvador i Kolumbiju. Nisam želio da ovo bude puko putopisno štivo, prepuno informacija o godinama, ratovima i kojekakvim brojevima. Naravno da i njih ima kada je to potrebno, ali stičem dojam da svi stalno pričaju o brojevima, a oni su tako nebitni.

Zato će u ovoj knjizi biti vrlo malo riječi o njima, odmah da ti kažem. Ovu knjigu sam zamislio kao nešto sasvim drugačije. Ne znam kako to da nazovem, ali možda bi pravi opis bio kolekcija osjećanja i iskustava kroz koje sam prošao”, rekao je Robert.

Kako je istakao, mnogo je pisao o osjećanjima, dobrim i lošim. Svojim i drugih ljudi. On smatra da su ona ključna kako bi se istinski spoznale neke stvari u životu i razumjela određena zemlja i njena kultura. Osjećanja su bitna i da bi razumio njene ljude, jer oni su uvijek najbitniji.

“Važno je i da ti napomenem kako su svi likovi koji se nalaze na sljedećim stranicama stvarni. Pravi ljudi od krvi i mesa, bez kojih ova knjiga nikada ne bi bila ono što danas jeste. Istinite su i sve priče i anegdote. Sve o čemu ćeš čitati zaista se desilo“, zaključuje Robert.

Koje tajne ćeš saznati?

putopis putovanje rio de zaneiro robert dacesin knjiga

Možda te zanima
umor i srcani problemi

Kakve ćeš tajne još saznati ako budeš odlučio da pročitaš knjigu? Saznaćeš šta je couchsurfing, kako je stopati po Boliviji, kakva iskustva je doživio kada je posjetio plemena u Amazonu. Takođe, Robert priča i kako su ga pokrali u Čileu, te šta je doživio u Kolumbiji u Komuni 13, nekada najopasnijem mjestu na svijetu.

O Robertovim putešestvijama, osim u pomenutoj knjizi, možeš čitati i na njegovom blogu Rio priče sa putovanja, a sva pitanja koja te interesuju možeš mu postaviti direktno na promociji u Banjaluci.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh