Putopis OTKRIVA TAJNE Južne Amerike

Avatar photo
putopis knjiga robert dacesin rio price sa putovanja

Želiš da iz prve ruke saznaš sve one skrivene tajne i istinite priče iz Brazila, Bolivije, Čilea, Ekvadora i Kolumbije? Tada treba da u srijedu, 24. aprila u 19 časova dođeš u Dom omladine u Banjaluci na promociju knjige Roberta Dacešina, putopis “Pisma iz Južne Amerike”, gdje te očekuje interesantan gost koji se nalazi i u samoj knjizi, te nesvakidašnja promocija.

Robert je za ZdraviJa magazin otkrio nekoliko detalja iz knjige, ali i detalja koje te očekuju na samoj promociji. Mnogo je toga, kaže on, o čemu vam još nikada nije pisao.

Šta “priča” putopis?

putopis rio juzna amerika “Knjiga koja je pred tobom, predstavlja kolekciju istinitih priča sa putovanja kroz Brazil, Boliviju, Čile, Ekvador i Kolumbiju. Nisam želio da ovo bude puko putopisno štivo, prepuno informacija o godinama, ratovima i kojekakvim brojevima. Naravno da i njih ima kada je to potrebno, ali stičem dojam da svi stalno pričaju o brojevima, a oni su tako nebitni.

Zato će u ovoj knjizi biti vrlo malo riječi o njima, odmah da ti kažem. Ovu knjigu sam zamislio kao nešto sasvim drugačije. Ne znam kako to da nazovem, ali možda bi pravi opis bio kolekcija osjećanja i iskustava kroz koje sam prošao”, rekao je Robert.

Kako je istakao, mnogo je pisao o osjećanjima, dobrim i lošim. Svojim i drugih ljudi. On smatra da su ona ključna kako bi se istinski spoznale neke stvari u životu i razumjela određena zemlja i njena kultura. Osjećanja su bitna i da bi razumio njene ljude, jer oni su uvijek najbitniji.

“Važno je i da ti napomenem kako su svi likovi koji se nalaze na sljedećim stranicama stvarni. Pravi ljudi od krvi i mesa, bez kojih ova knjiga nikada ne bi bila ono što danas jeste. Istinite su i sve priče i anegdote. Sve o čemu ćeš čitati zaista se desilo“, zaključuje Robert.

Koje tajne ćeš saznati?

putopis putovanje rio de zaneiro robert dacesin knjiga

Možda te zanima
zdraviju rođendansku žurku

Kakve ćeš tajne još saznati ako budeš odlučio da pročitaš knjigu? Saznaćeš šta je couchsurfing, kako je stopati po Boliviji, kakva iskustva je doživio kada je posjetio plemena u Amazonu. Takođe, Robert priča i kako su ga pokrali u Čileu, te šta je doživio u Kolumbiji u Komuni 13, nekada najopasnijem mjestu na svijetu.

O Robertovim putešestvijama, osim u pomenutoj knjizi, možeš čitati i na njegovom blogu Rio priče sa putovanja, a sva pitanja koja te interesuju možeš mu postaviti direktno na promociji u Banjaluci.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh