Riješite se stresa, umora i grčeva u mišićima koristeći magnezijum

Avatar photo

Svakom organu u ljudskom tijelu, a posebno srcu i mišićima, potreban je magnezijum. Ovaj mineral je od izuzetne važnosti za ljudski organizam jer učestvuje u preko 300 različitih metaboličkih procesa. Kao takav, neophodan je za rast i razvoj, odnosno normalno funkcionisanje nervnog, mišićnog i koštanog sistema.

Upravo zato se magnezijum preporučuje kod bolova i grčeva u mišićima, kao i osobama izloženim stalnom stresu, hroničnom umoru, a posebno sportistima.

Nedostatak magnezijuma može se javiti zbog neadekvatne ishrane, odnosno ishrane siromašne mesom, zelenim povrćem i žitaricama, kao i usljed povećanih potreba u periodu rasta, trudnoće, stresa ili povećane fizičke aktivnosti.

Posljedice

Ako ne unosite dovoljno magnezijuma u organizam moguće je da osjetite promjene u funkcionisanju nervnog i mišićnog sistema. One se mogu javiti u obliku simptoma poput: drhtanja ili grčeva u mišićima, poremećaja krvnog pritiska i rada srca, vrtoglavice, umora, razdražljivosti, nesanice i slično.

Deficit magnezijuma se može javiti i kao posljedica različitih oboljenja ali i primjene nekih lijekova. Sve ovo su razlozi zašto se magnezijum preporučuje u prevenciji povišenog krvnog pritiska, poremećaja srčanog ritma, osteoporoze i migrene.

Kako se magnezijum ne proizvodi u ljudskom organizmu, neophodno je unositi ga hranom, vodom ili dijetetskim suplementima. Pored zdrave prehrane, ZdraviJa vam uvijek preporučuje i zdrave suplemente koje možete koristiti kao dodatak ishrani.

Uz Magnetrans direct granule, u samo jednoj kesici, obezbjeđujete svom tijelu 100 odsto dnevnih potreba za magnezijumom.  Prijatnog  je ukusa i uzima se direktno, bez vode. Posebno je pogodan za ljude koji su u pokretu, tako da svoju dozu magnezijuma možete da uzmete u svako doba dana, bilo gdje da se nalazite.

Namirnice bogate magnezijumom

Možda te zanima
odmor

Magnezijum u ishrani najlakše unosimo kroz zeleno povrće, zrna žitarica, oraha, soje, pasulja, kukuruza i mesa. Zeleno lisnato povrće (kelj, brokoli, špinat) sadrži hlorofil koji je dobar izvor magnezijuma. Problem sa deficitom magnezijuma nastaje zbog zagađenja zemlje koja je sve siromašnija esencijalnim mineralima i vitaminima, pa su posljedično i biljke sve siromašnije ovim hranljivim materijama.

Upravo zato su suplementi odlično rješenje za nadoknadu ovog izuzetno važnog minerala u organizam.

U svim apotekama Moja apoteka, aktuelan je popust 10% na Magnetrans direct, od 1.9.2017. do 15.9.2017, a sve informacije o kupovini ovog proizvoda možete da dobijete na ovom linku.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh