Porodični filmovi za savršeno nedjeljno veče (12 filmova)

Avatar photo

S obzirom da je iza nas veoma naporna sedmica, a ispred nas, radni dan i sedmica puna neizvjesnosti, iščekivanja i nade, svima nam je potrebno malo opuštanja. Porodični filmovi puni topline i radosti, odličan su način da okupite svoje nabliže i provedete sa njima trenutke za pamćenje.

Napravite kokice ili neke zdrave grickalice, zatamnite prostoriju, pripremite film i uživajte sa svojim najbližima. ZdraviJa vam u nastavku donosi zbirku prekrasnih filmova u kojim će uživati i djeca i odrasli.

Patch Adams

Dr. Adams (Robin Williams) se razlikuje od svojih kolega. On misli da su ljubav i smijeh najbolji tretman za sve bolesti. Tako dr. Adams mijenja živote pacijenata. Izuzetno živopisan i dirljiv film, zasnovan na istinitoj radnji.

U potrazi za srećom

Chris Gardner (Will Smith) je otac koji pokušava da učini sve da njegov sin bude srećan. Nažalost, život ga sve više i više izaziva. Mala plata trgovca nije dovoljna za plaćanje svih računa, a Chris i njegov sin se iseljavaju iz svog doma i počinju lutati ulicama. Chris pronalazi novi posao, ali mu finansijski uspjeh ponovno izmiče. Ipak, on i pored svih okolnosti nije poklekao, jer mora ostati snažan zbog svog sina.

Film koji će vas nadahnuti i inspirisati.

Najveći šoumen

Najveći showman je inspirativna i istinita priča o uzdizanju iz siromaštva maštara koji je uspio dokazati kako je sve što možete zamisliti moguće i ostvariti te da svako, koliko god nevidljivim se činio, ima nevjerojatnu priču vrijednu svjetskog spektakla. Barnumova priča je klasična priča o snalažljivom preduzetniku koji se uspio sam izvući iz siromaštva i ne samo da je postao majstor sasvim nove umjetnosti imidža i promocije nego i jedan od prvih američkih milionera koji je sam stvorio svoje bogatstvo.

Platiti unaprijed

Znate li kako promijeniti svijet na bolje? Mali Trevor zna. Pripremio je šemu kroz koju bi se dobrota trebala širiti svijetom. Na primjer, počnete tako što pomognete nekome, te ih zamolite da vam se ne zahvaljuju, nego da pomognu još troje ljudi, a svako od to troje ljudi takođe treba da vrati uslugu. Da li ova šema može funkcionisati? Trevor odlučuje da provjeri i započinje lanac dobrih djela.

Dobra godina

Mladi i uspješni menadžer, Max Skinner, dolazi u Francusku kako bi prodao kuću svog pokojnog strica. Želi se što prije riješiti kuće, ali saznaje da nije jedini koji tvrdi da je to njegova imovina. Novi prijatelji i nevjerovatni događaji čine da glavni lik shvati da postoje stvari važnije od moći i novca.

Male žene

Priča o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, je vječna i bezvremenska. Četiri sestre – Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim subom porodice, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

Matilda

Bračni par je dobio preslatku djevojčicu imena Matilda, draga i izuzetno inteligentna djevojčica koja je jako zainteresirana za školu i čitanje knjiga. Dok se trudi izaći na kraj sa okrutnošću roditelja i školske direktorice, nesvjesno koristi svoje telekinetičke moći. S vremenom, naučiće ih kontrolisati i počinje ih praktikovati na direktorici.

Pijev život

Ovo je nevjerovatna priča o životu Pija, sina čuvara zološkog vrta. Zajedno sa svojom porodicom dječak se seli u Kanadu, ali na pola puta brod potone. Pi preživi, ​​ali sa njim na brodu ostaju samo nekoliko životinja, uključujući bengalskog tigra. Ovo je izuzetno lijep film koji nas uči kako se nositi sa izazovima koje nam život donosi.

Miroljubivi ratnik

Gimnastičar, Dan Millman, ima sve što je potrebno za srećan život: nagrade, saigrače, djevojke i lude zabave. Jednog dana njegov se život potpuno mijenja. Dan preživljava saobraćajnu nesreću i dobija puno rana i modrica. Kad izađe iz bolnice, sreće se sa prekrasnim muškarcem po imenu Sokrat, koji mu otvara novi svijet ljudskog potencijala. Dan se iz korijena mijenja i počinje novi život.

Možda te zanima
piknika u prirodi

Škola života

Novi nastavnik po imenu Mr. D stiže u Fallbrookovu srednju školu, i svi postaju ludi za njim. Učenici ga vole, kao i ostali nastavnici – osim g. Warnera. Gospodin Warner takmiči se za učitelja godine, ali dolaskom mladog učitelja njegove šanse za pobjedu dramatično se smanjuju. Međutim, g. Warner nije spreman odustati, pa objavljuje rat novom učitelju. Gospodin D ima tajnu koju niko ne zna, a to će promijeniti život škole.

Zov divljine

Ovo je priču o Bucku, psu velikog srca čiji je život okrenut naopačke kada je iznenada izgnan iz svog doma u Kaliforniji i preseljen duboko u srce Aljaske tokom zlatne groznice 1890-ih. Kao novajlija u ekipi pasa za dostavu – a kasnije i njihov vođa – Buck prolazi svoju životnu avanturu, konačno pronalazeći svoje pravo mjesto u svijetu i postajući gospodar vlastite sudbine. Zvijezde filma su legendarni Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford i Colin Woodell.

Priča o Ronu Clarku

Ovo je upozoravajuća priča temeljena na stvarnim događajima koji neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Mlađi i aktivni učitelj Ron Clark seli se u New York i dobija posao u školi gdje se školuju djeca iz područja u nepovoljnom položaju. Učitelji, roditelji, pa čak i učenici misle da ih društvo mrzi, svi osim Rona. On koristi svu svoju strast za prenošenjem znanja i najnovije načine kako bi inspirisao djecu i ugradio želju za znanjem u njihova srca.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh