5 ketlbel vježbi za promjenu fitnes rutine

Avatar photo

Nakon perioda složenih fitnes programa koji traju određeno vrijeme, kod većine vježbača dolazi do zamora i manjka motivacije. Da biste izbjegli te ne baš prijatne periode, u svoj trening ubacite određene promjene koje će vas ponovo osvježiti, kao što je to upravo slučaj sa ovim mini ketlbel programom.

Ukoliko niste ljubitelj kardio treninga jer vam brzo dosade tradicionalne metode poput trčanja, vožnje bicikla i plivanja, onda probajte sa ovom rutinom koja “reže” mišiće tijela.

Uzmite u ruku jedan ne previše težak ketlbel (predlažemo vam da počnete sa 12 kilograma) i podesite sat na 15 minuta. Prođite kroz ovaj program u jednom ili ako ste spremni dva kruga uz što manje pauze između vježbi.

20 KETLBEL ZAMAHA

errantsurf.com

Zamašite ketlbelom u pokretu unaprijed do visine vaših ramena. Vodite računa da vam se kukovi ne savijaju previše u pokret čučnja.

10 GOBLET ČUČNJEVA

coachmag.co.uk

Zadržite ketlbel ispred grudi i spuštajte se u što niži položaj čučnja. Sve vrijeme pokreta leđa držite u pravom položaju.

10 KETLBEL LEGIONARA

fitmw.com

U položaju čučnja objema rukama uhvatite ketlbel, potom se pokretom nogu spustite u položaj uskok skleka i uradite ovu kraljevsku kardio vježbu. Na kraju pokreta ketlbel podignite visoko iznad glave dok vam ruke ne budu potpuno prave.

20 JEDNORUČNIH PUSH PRESS

menshealth.co.uk

Postavite ketlbel sa jednom rukom na rame, zavijte se u koljenima i u snažnom pokretu podignite opterećenje iznad glave koristeći noge da generišu snagu. Kompletirajte 10 ponavljanja na obje strane.

Možda te zanima
maraton

20 ISKORAKA UNAZAD

prozis.com

Dok vam je ketlbel na grudima, iskoračite jednom nogom unazad tako da koljenom dodirujete pod. Kompletirajte 10 ponavljanja na obje strane.

Inspired by: menshealth.rs

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh