7 dječijih aktivnosti za igru tokom šetnje u prirodi

Avatar photo

Šetnja u prirodi, jedna od svačijih omiljenih aktivnosti, može se praktikovati ​​tokom bilo kog godišnjeg doba i namijenjena je svim uzrastima. Djeca vole slobodu trčanja stazom, penjanja po drveću, ispitivanja životinjskih tragova, i sve ostale slične aktivnosti. Ipak, ponekad je mlade potrebno dodatno zainteresovati, kako bi nastavili dalje i uspješno završili šetnju. Korisno je znati nekoliko igara ili aktivnosti kako bi se izbjegle bilo kakve potencijalne krize (naravno, ponesite i zdrave grickalice i vodu koje vam takođe mogu pomoći u ovoj situaciji).

U nastavku teksta ZdraviJa izdvaja nekoliko igara za duge planinske staze, koje će omogućiti da se i mladi i stari neprestano kreću naprijed, ali i da se zabavljaju.

Izmislite novu igru

Ukoliko su vam djeca mala, predložite im vožnju na imaginarnom konju ili prolazak kroz “kapije” koristeći tajne lozinke za prolaz. Rješenje za lozinku mogu biti jednostavni matematički zadaci, pitanja iz sfere opšteg znanja i slično.

Pratite lidera

Ohrabrite svoje dijete da vas “vodi” duž staze, preko, oko i ispod prepreka. Ovo vrlo često uključuje više drveća, grmova i stijena tokom puta, ali u tome je i čar.

Potraga za blagom u prirodi

Kreirajte listu prirodnih blaga i opremite svakog učesnika sa spiskom blaga i markerom. Sljedeći korak: Potraga! Za zabavni twist predložite tematski ‘nindža’ lov na blago, gdje svaki učesnik postaje više fokusiran na interakciju sa prirodom, umjesto da samo sakuplja predmete. Rezultat je igra koja ne samo da omogućava vašoj djeci da vrijeme provode napolju i da se kreću, već im takođe pomaže da razviju i vještine kretanja. Zadaci mogu biti: Pronaći granu drveta na stazi i držati ravnotežu na njoj, preskočiti lokvu, pronaći prečicu, popeti se uz brdo, itd.

Geocaching

Za ljubitelje tehnologije, naš prijedlog je geocaching u obližnjem otvorenom prostoru. Sve što trebate je pripremiti se po uputstvima sa sajta i krenuti u lov!

Ja, špijun

Testirajte vid vaših saputnika u prirodi. Ukoliko želite produžiti igru, kada na vas dođe red recite: “Ja gledam u nešto zeleno” i pustite vidu i mašti vaših saputnika na volju.

Žmurka

Kako onaj koji traži zaostaje i sporo hoda, zadatak onih koji se sakrivaju je da potrče i pronađu sigurno mjesto za sakrivanje. Obavezno predodredite prihvatljive granice (i ne zaboravite da pažljivo tražite).

Možda te zanima

Ostavljanje štapova

Nešto jednostavno poput odabira savršene staze za šetnju i ostavljanja štapova kao dokaza o putanji, može dati djeci osjećaj vlasništva nad stazom. Bonus: Ostavljanje štapova duž staze može naučiti vaše mališane da razmišljaju unaprijed, te da ih natjera da nastave pretraživanje i tokom sljedećeg pohoda.

Neka ove aktivnosti budu vaš ‘joker’ kada osjećate usporavanje vaših mlađih saputnika. Ukoliko imate sopstveni trik, podstičemo vas da ga podijelite sa ZdraviJa timom i čitaocima. Uživajte u šetnji i srećno!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh