Aplikacije koje će te garantovano motivisati da ispuniš ciljeve

Avatar photo
aplikacija telefon

Jedan od najboljih wellness trendova sa kojima se slažu psiholozi, doktori i oni koji praktikuju jogu je digitalna detoksikacija. Vrijeme provedeno na telefonu dokazano uzrokuje stres, anksioznost i sprečava vas da živite u ovom trenutku! Međutim, najnovija tehnologija nije sasvim loša. Naročito kada je u pitanja neka od aplikacija koja ti može olašati život.

Postoji mnogo načina da iskoristimo tehnologiju kako bismo sebi olakšali život. Ne dopustite da vam novogodišnje odluke traju koliko i novogodišnja euforija. Umjesto da gubite vrijeme na Instagram-u instalirajte neku od hiljadu aplikacija koje će vam pomoći da budete srećniji i mentalno zdraviji. Dakle, kada niste u procesu digitalne detoksikacije, preuzmite ove nevjerovatne aplikacije!

Ako želite da radite na svom mentalnom zdravlju instalirajte:

Happify

Kratke igre i aktivnosti u ovoj aplikaciji prilagođene su ciljevima mentalnog zdravlja koje ste sami odabrali (kao što je izgradnja povjerenja ili manje stresa). Pomoću ove aplikacije možete pratiti vašu ukupnu sreću kako bi uz pomoć povremenih mjerenja iste dostigli svoje ciljeve.

Grateful

Ova aplikacija funkcioniše kao dnevnik zahvalnosti u vašem džepu. Ona vam postavlja pitanja kako bi zabilježila ono zbog čega ste zahvalni svakim danom, a kada vam to bude bilo najpotrebnije, ona će podstaći vaš mozak da se fokusira na pozitivne aspekte vašeg života i da se osjećate optimističnije.

Talkspace

Ako nemate vremena za terapiju, ovo je aplikacija za vas! U Talkspace-u ćete dobiti besplatnu konsultaciju koja vam odgovara, i to sa terapeutom koji je najbolji za vas. Kada jednom pronađete terapeuta sa kojim se podudarate, možete dogovoriti terapijske sesije, pa čak i svakodnevno pisati svom terapeutu.

aplikacije telefonAko želite bolje da spavate instalirajte:

Calm

Ova aplikacija ima sve što vam je potrebno za uspavljivanje. Možete birati između muzičkih numera osmišljenih za opuštanje, odabrati “priču za laku noć” (umirujuće priče koje vam pomažu da zaspite) ili se odlučite za vođenu meditaciju.

Sleep cycle

Pratite i analizirajte svoje cikluse spavanja i postavite alarme koji će vas probuditi tokom najlakšeg dijela vašeg REM ciklusa, tako da se osjećate osvježeni nakon buđenja umjesto da budete nervozni. Osim toga, možete pratiti koliko sati ste spavali, kao i kvalitet vašeg sna.

Pzizz

Ova aplikacija koristi psihoakustičke principe kako bi stvorila uslove koji će vam pomoći da brzo zaspite, dobro spavate i probudite se osvježeni. Prilagodite dužinu vremena slušanja ovih zvukova, tako da se probudite u vremenu koje najviše odgovara vašem organizmu ujutro ili da vas brzo uspava prije 20-minutnog odmora.

Ako želite pomoć sa digitalnom detoksikacijom instalirajte:

Offtime

Ova aplikacija pruža uvid u vašu upotrebu pametnog telefona, filtrira komunikaciju i blokira vas od mogućnosti da prekoračite ograničenja koja ste sami sebi postavili.

Flipd

Flipd vas podstiče da pronađete radost u propuštanju stvari koje se dešavaju na društvenim mrežama.

aplikacije telefon iphone android online offlineAko želite redovniju menstruaciju ili pokušavate da zatrudnite instalirajte:

Clue

Ova aplikacija vam omogućava da pratite i zabilježite sve što vam se dešava, od problema sa kožom, PMS-a, seksualne aktivnosti, do toga kako se generalno osjećate. Kada primijetite obrasce ponašanja i reakcija, lako ih možete prenijeti svom doktoru.

Glow

Ova aplikacija vam daje precizno predviđanje ovulacije, sinhronizuje se sa časovima fitnesa i drugim aplikacijama za praćenje koje imate i koristite na vašem mobilnom telefonu, a uključuje i podršku i resurse vodećih klinika u vezi sa svim pitanjima koja imate (od zamrzavanja matičnih ćelija do ukupnog menstrualnog zdravlja).

Flo

Pored kalendara ovulacije ovdje takođe možete provjeriti analitiku u lako čitljivim grafikonima. Koristite ovu aplikaciju da pratite trudnoću, postavite podsjetnike ili zabilježite sve drugo, od vaše težine do unosa alkohola i slatkiša.

Ako vam je potrebna motivacija instalirajte:

Shine

Shine je aplikacija koja je napravljena za žene kojima je potrebna pomoć da se momentalno osjećaju bolje. Ona šalje motivacijske poruke na vaš telefon na osnovu vaših personalizovanih ciljeva samopomoći. Bez obzira na to da li se osjećate preopterećeno i pod stresom ili vam je samo potreban podsjetnik na pozitivne aspekte vašeg života, Shine će učiniti da se osjećate odlično.

Sunrise Inspiration

Želite svakodnevno da putem notifikacije dobijete motivacioni citat ili neku umirujuću poruku? Ova aplikacija takođe ima i inspirativne videozapise i e-razglednice, kao i veliku bazu podataka tako da uvijek možete pronaći citat koji vam je potreban da bi vas inspirisao u ovom trenutku.

Možda ti bude interesantno: 17 besplatnih aplikacija koje će ti olakšati putovanje

Možda te zanima
jesen atmosfera

Ako želite bolje zdravlje instalirajte:

Health

Ovu aplikaciju je Apple napravio kako bi vam pomogao da ostanete zdravi ili postanete zdraviji. Ovdje možete pratiti sve od vaše ishrane, fizičke aktivnosti, pa do alergija. Koristite je za praćenje vaših fitnes i prehrambenih ciljeva, kao i vođenje evidencije važnih zdravstvenih informacija.

Fooducate

Ovo nije samo aplikacija za brojanje kalorija. Umjesto toga, to je moćno sredstvo za ispitivanje vaših omiljenih namirnica kako biste vidjeli koliko su one zaista zdrave. Fooducate vam daje preporuke za zdravu ishranu na osnovu onoga što ste prethodno unijeli. Više nemojte ići u prodavnicu bez ove aplikacije, jer ćete uz njenu pomoć saznati koje namirnice zaslužuju mjesto u vašoj korpi.

Sworkit

Nemate vremena ili novca da idete u teretanu? To više nije izgovor da ne budete aktivni! Sworkit nudi personalizovane treninge, omogućujući vam da zacrtate svoje vlastite ciljeve kondicije, i video zapise u rasponu od pet do šezdeset minuta u različitim kategorijama kao što su joga ili kardio.

aplikacija telefon instaliranje iphone android appstore online offlineAko želite pomoć u ispunjavanju svojih novogodišnjih rezolucija instalirajte:

Fabulous

Ova aplikacija vam pomaže da izgradite zdrave navike pomoću naučnih metoda koje vam omogućavaju da se držite svojih ciljeva. Praćenje vašeg ponašanja pomaže da se identifikuju oblasti u vašem životu u kojima ste u ovom momentu manje uspješni, ali i da vam stvari krenu nabolje uz pomoć podsjetnika i stvaranje navika i rituala koji su najpogodniji za postizanje vaših personalizovanih ciljeva.

Aloe Bud

Dodajte kartice aktivnosti na vašu ličnu kontrolnu tablu, u skladu sa onim što smatrate da zahtijeva više vaše pažnje danas ili u bliskoj budućnosti. Takođe možete zakazati važne podsjetnike i pratiti svoj napredak.

Strides

Pratite bilo koju naviku ili cilj i dobijte dosljedne podsjetnike da ih se držite. Napravite dnevne kontrolne liste, završite velike projekte na vrijeme sa prekretnicama i pratite svaki cilj na jednom mjestu (sve od finansijskih ciljeva do unosa više vode).

Koje aplikacije vama pomažu u ostvarivanju vaših ciljeva? Podijelite ih sa nama u komentarima!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh