Čajevi kao lijek i užitak za sva čula

Avatar photo
čajevi ispijanje napitak jesen

Uživanje u ispijanju čajeva koji su bogati aromama i mirisima datira još iz davnina. Takođe, poznata su i njegova blagotvorna dejstva na naše zdravlje, zbog čega ih rado piju sve generacije. Čajevi su zaista užitak za sva naša čula.

Jesen je tako idealno vrijeme da se ušuškate ispod tople deke i uz dobru knjigu ili drago društvo i pucketanje vatre popijete omiljenu šoljicu čaja.

O blagotvornom djelovanju nekoliko vrsta čaja pisali smo ranije na ovom i ovom linku. Ako ste neko ko je od akcije i želite da sami napravite kesice za čaj, detalje možete potražiti na ovom linku.

Ovaj put ZdraviJa vam predstavlja nekoliko potpuno novih okusa koji dolaze iz Naturavita kuhinje. Acai malina, zatim kruška, jabuka i šljiva, guarana, đumbir i čili, aronija, jabuka i crni ribiz, sljez, kao i metvica, matičnjak i narandža, upotpuniće već bogatu ponudu Naturavita okusa.

naturavita cajLjekovito i aromatično bilje pažljivo se uzgaja prema sertifikovanom bio uzgoju na kontrolisan i siguran način.

Sljez se od davnina koristi kao lijek, a zbog velikog postotka sluzi, sljez je najbolji za zdravlje organa za disanje, ali i za čišćenje usne šupljine.

Možda te zanima
mactha latte

Aronija se naziva i namirnica budućnosti, jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam, a u kombinaciji sa jabukom i crnim ribizom će pročistiti organizam od štetnih tvari i teških metala.

Acai malina sadrži visoke koncentracije sastojaka koji djeluju blagotvorno na ljudsko zdravlje, zbog čega acai opravdano ulazi u kategoriju “super hrane”. Matičnjak je poznat kao ljekovita biljka za srce, a u kombinaciji sa narandžom umiriće naš organizam u stresnim danima.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh