Čokoladne kuglice od ovsenih pahuljica i nara (VIDEO)

Avatar photo
čokoladne kuglice

Ukoliko ste tražili nešto zdravo a ukusno, imamo idealan slatkiš za vas. Danas ćemo vam spremiti čokoladne kuglice od ovsenih pahuljica i nara. Ove kuglice su savršene za momente kada žudite za nečim slatkim, a bitno vam je da u organizam unosite zdrave namirnice.

Uljepšajte ovo prohladno jesenje popodne ukusnim slatkišima za cijelu porodicu! Osim što ćete uživati u njihovom aromatičnom okusu, ove čokoladne kuglice su jako zdrave! Naime, njihovu bazu čine ovsene pahuljice, nar i koštunjavo voće!

čokoladne kuglice

Nar je veoma snažan antioksidans, tako da je odličan u prevenciji kod određenih vrsta karcinoma. Takođe, ima pozitivno dejstvo na krvni sistem, te smanjuje rizik od infarkta srca i mozga. Plodovi nara sadrže dosta gvožđa tako da mogu pomoći u otklanjanju simptoma kod anemičnih osoba kao što su slabost i vrtoglavica.

Utvrđeno je da dvije čase soka od nara dnevno povećavaju libido, kako kod muškaraca tako i kod žena, jer ovo voće utiče na povećanje nivoa testosterona u organizmu kod oba pola.

Sada je sezona nara tako da lako doći do sočnih bobica bez straha da li će biti dovoljno zreli.

Pročitajte: Nar – voće bogova koje podmlađuje + RECEPTI

Evo koji su nam sastojci potrebni i kako da napravimo ove čokoladne kuglice koje će oduševiti svačije nepce.

Sastojci za čokoladne kuglice:

  • 1,5 čaša ovsenih pahuljica
  • 1 banana
  • Pola nara
  • 2 kašike kakao praha
  • Bademi
  • Orasi
  • Voda

Priprema:

Kada smo pripremili sve potrebne sastojke, krećemo sa pripremom ovog ukusnog deserta, koja je zaista brza i lagana. U Beko sjeckalo ćemo prvo dodati bademe i orahe, te ih malo usitniti. Zatim dodajemo ovsene pahuljice, bananu, bademe i orahe, malo vode, te miksamo dok se sve ne usitni.

Možda te zanima
sta su kisela testa

Zatim ćemo izvaditi smjesu u Casa Bianca posudu, te umiješati nar. Ako je smjesa previše vodenasta, dodajte još ovsenih pahuljica i kakaoa. Pripremljenu smjesu ćemo oblikovati u kuglice, te servirati na tanjir.

Naša čokoladna zdrava magija je spremna za konzumiranje.

Cijelu pripremu recepta pogledajte u videu ispod.

Uživajte u slasnim zalogajima!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh