Hoteli koji će vas oduševiti u 2019. godini

Avatar photo

Sa mnoštvom zanimljivih, luksuznih hotela koji se otvaraju širom svijeta, 2019. izgleda kao dobra godina za putovanja. Neki od njih su mali projekat nastao iz strasti preduzetnika, dok su drugi veliki poduhvati velikih brendova na novim teritorijama. Evo koji hoteli se nalaze na mapi svjetskih putnika u 2019. godini.

The Fife Arms, Škotska

Švajcarski umjetnički par Iwan i Manuela Wirth (osnivači Hauser & Wirth) su kreativne snage iza ovog novog očaravajućeg mjesta. Otvoren je u decembru, nakon dvije godine opsežnog renoviranja stare viktorijanske gostionice iz 19. vijeka. U zbirci umjetnina nalazi se više od 12.000 djela međunarodno priznatih umjetnika kao što su Zhang Enli, Guillermo Kuitca, Subodh Gupta i Bharti Kher i izvanredan niz škotskih umjetničkih djela.

Four Seasons Hotel Astir Palace, Atina

Možda ste pomislili da je Four Seasons već bio u svim glamuroznim evropskim metropolama, ali činjenica je da to nije u potpunosti istina. Novi Four Seasons u Atini donosi opuštenu atmosferu međunarodnim turistima na samo 30 minuta od centra grada.

Il Vesconte, Italija

Ova kraljevska rezidencija iz 16. vijeka jedna je od najboljih skrivenih dragulja u zemlji. Ove godine, poletan, ambiciozan mladi grof koji je svoju porodičnu kuću pretvorio u hostel kako bi sačuvao svoju porodičnu istoriju, proširio je uslugu na all-inclusive hotel. Tu će se naći pet novih spavaćih soba sa retro tkaninama i porodičnim antikvitetima, bar u konjušnici, restoran i mjesto za degustaciju vina u lovačkoj sobi.

Six senses, Šaharut, Izrael

Još jednom, azijski brend Six Senses prepoznatljivog održivog razmišljanja pravi iskorak sa utabane staze. Cilj im je da se prikaže bogato biblijsko naslijeđe doline Arave u pustinji Negev. Kada je u pitanju ovaj hotel, očekujte daleko više od vjerskog turizma: tu je očaravajuća pustinja, dramatični zalasci sunca nad liticama i pješčanim dinama, 60 apartmana i vila koje su inkorporirane u krajolik i, naravno, opsežan wellness program.

Taj Rishikesh, Indija

Hotel koji se otvara u martu u svetom gradu Rišikešu, najnoviji je hotel iz domaće grupe Taj i daleko je od skromnih ašrama koji zauzimaju ovu oblast. Objekat ima izuzetno bogat wellness program, kao i većina Taj naselja, pa se nudi i Jiva Spa, koji uvrštava brojne Ayurvedske prakse u svoje ponude.

Možda te zanima
Bosna i Hercegovina

Kamp Magashi, Ruanda

Ruanda je vraćena na mapu mnogih ljubitelja prirode sa otvaranjem novog centra za očuvanje gorila i novim safari kampovima. Najnovije mjesto za nezaboravan doživljaj nalazi se u kampu Magashi, gdje je postavljeno šest šatora sa luksuznim salonima, trpezarijom, barom, vinskim podrumom i bazenom. Ovo mjesto nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Akagera, odakle se pruža pogled na jezero Rwanyakazinga (dom najvećih nilskih konja u Africi), područje u kojem je krivolov u suštini eliminisan i divljih životinja ima sve više.

Kachi Lodge, Bolivija

Bolivija je u posljednje vrijeme postala Island Južne Amerike, sa zadivljujućom prirodom i odličnom turističkom ponudom. Do sada nije bilo udobnog mjesta za boravak izvan La Paza. To će se promijeniti u martu, otvaranjem novog luksuznog kampa Uyuni. Šest kupolastih šatora ima privatna kupatila, plišane i udobne posteljine, elegantne enterijere i uzbudljive poglede.

TWA Hotel, Njujork

TWA Flight Centar nalazi se kod JFK aerodroma još od 1962. godine, a sada se vraća na velika vrata kao prvoklasni hotel. Ovim gestom se odaje počast zlatnom dobu avijacije, kada je putovanje avionom bilo glamurozno, a nikada neugodno. Sobe u novom TWA hotelu su ultra tihe, sa debelim staklima i zidovima, krovnom terasom i bazenom na krovu od 10.000 kvadratnih metara sa prekrasnim pogledom na piste.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh