Intimna higijena je MUST

Avatar photo

Ponekad se čini da je intimna higijena i dalje tabu tema. Zašto? Intimno zdravlje nije ništa manje bitno od dentalnog, kardiovaskularnog ili bilo kog drugog. Redovna intimna higijena, zajedno sa godišnjim ginekološkim pregledima može vas gotovo sigurno zaštiti od brojnih bakterijama izazvanih bolesti, ili vam pomoći u izliječenju od istih. Esensa je upravo iz ovih razloga odlučila da plasira nekoliko proizvoda koji trebaju biti dio nesesera svake žene.

Tea Tree Balance Intim gel je formulisan na bazi ulja čajevca, timola i pantenola. Ulje čajevca pokazuje snažno protivupalno, antimikrobno i epitelizirajuće dejstvo. Još Aboridžini su ga koristili tako što su mljeli lišće biljke i kao pastu nanosili na rane. Imunostimulativno djelovanje ulja čajevca doprinosi očuvanju prirodne vaginalne flore i kiselosti sluzokože, koja je štiti od razvoja bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Timol doprinosi antimikrobnom dejstvu i olakšava resorpciju djelujućih sastojaka ulja čajevca u upaljeno tkivo. Pantenol regeneriše iritiranu i oštećenu sluzokožu i održava njenu prirodnu vlažnost.

Pored pomoći kod upalnih procesa vaginalne sluznice, Tea Tree Balance Intim gel se preporučuje i kao pomoć kod infekcija praćenih pojačanim sekretom, preventivno kod osoba sklonih infekcijama intimne regije ili osoba koje su na antibiotskoj terapiji, ali i kod dijabetičara.

Propovag Intim gel je formulisan na bazi propolisa, hajdučke trave i nevena, biljaka koje se tradicionalno koriste kao prirodni antimikotici. Ublažava sve neugodnosti poput svraba, peckanja, nadraženosti, neprijatnog mirisa i suvoće. Zahvaljujući bioadhezivnim svojstvima podloge, Propovag Intim gel oblaže sluznicu čime se ubrzava njeno zacjeljenje i omogućava postepeno i kontinuirano oslobađanje djelujućih sastojaka. Preporučuje se, pored gore navedenima, i preventivno u ljetnoj sezoni, zbog čestog boravka u bazenima i kupalištima, kao i ženama koje koriste kontraceptivna sredstva.

Još jedan Esensin proizvod je preporučiv za intimnu higijenu, a to je Hypervag gel o kom smo već pisali.

Možda te zanima
meduza

Već danas donesite odluku da svoju intimnu higijenu napokon svrstate na listu zdravstvenih prioriteta, te požurite u poslovnice Moje Apoteke ili u njen web shop i kupite jedan od intimnih gelova iz Esensine bogate ponude.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh