Kako osvježiti prostor bez mnogo ulaganja

Avatar photo
kako osvježiti prostor

Kako biste osvježili enterijer svog doma ne treba vam mnogo novca i veliki projekti renoviranja. Dovoljno je promijeniti nekoliko detalja i dobićete sasvim nov izgled prostorija u vašem domu.

U nastavku vam donosimo šest načina kako u enterijer doma unijeti dašak svježine. Poigrajte se detaljima, uzmite sami kistove u ruke i obnovite dijelove svog doma u trenu.

Dodajte “statement” komade

Pod pojmom “statement” mislimo na upečatljive komade kao što je neko staro ogledalo koje vam skuplja prašinu na tavanu, neobičnu svjetiljku koju ste uočili na buvljaku, ili možda stari okvir ili komoda koje ćete premazati slojem neke nove upečatljive boje. To su komadi koji će svakoj prostoriji dati svježinu i podići je na sasvim novi nivo.

Ukrasite zid slikama

Porodične slike, dječiji crteži ili jednostavno fotografije i citati koji ste isprintali s interneta mogu biti sjajan dodatak prostoru. Potražite stare okvire ili nabavite različite modele od prijatelja, ili u nekoj povoljnijoj prodavnici, i ukrasite zidove. Nakon toga će svaka prostorija instantno poprimiti sasvim novi izgled.

fotografijeOplemenite prostor

Unikatne jastučnice koje ste sami ukrasili vezom, svijećnjaci ili zanimljive vaze nemaju značajnu funkciju u prostoru, ali ga vizuelno oplemenjuju i dižu ga na novi nivo. Upravo zbog ovih detalja vaš dom će izgledati kao da ga je uredio dizajner enterijera.

Posadite biljke

Biljke predstavljaju veliki trend u uređenju enterijera ove sezone, a ako ne znate koje biljke su “must have” u zatvorenom prostoru, inspiraciju potražite na ovom linku.

Pretvorite kupatilo u spa oazu

Kupatilo je često zapostavljeno kada je u pitanju uređenje enterijera. Dodajte mu svijeće, ukrasne korpice za šminku i nakit, pa čak i živo bilje koje voli vlagu. Tako ćete dobiti utisak luksuznog kupatila koja će svako kupanje pretvoriti u pravo spa iskustvo.

Možda te zanima
Santorini

kupatilo spa oaza opustanje kupanje vodaUnesite dašak hyggea

Svijeće, jastučići, mekane deke i drugi detalji koje se vežu za pojam “hygge” vašem domu će dati svojevrsnu toplinu i cjelogodišnji zimski ugođaj koji će vas neprestano prizivati da skuhate omiljeni čaj i potpuno se opustite i uživate u svojoj oazi.

Eterična ulja

Nema ništa ljepše nego svom domu dati upečatljiv i prirodan miris. To ćete postići korištenjem eteričnih ulja u aroma lampi ili aroma difuzeru, a detalje o uljima i njihovom korištenju možete pronaći na ovom i ovom linku.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh