Kako napraviti bullet journal inspirisan zimom?

Avatar photo

Čak i oni koji ne vole zimu, ne mogu reći da prekrasni zimski pejzaži ne inspirišu. Bijela, svijetlo plava, crvena i zelena boja se gotovo savršeno mogu ukombinovati kada je u pitanju vaš praznični bullet journal. ZdraviJa vam donosi prijedloge kako da to uradite.

Crtajte

Zimski mjeseci su vrijeme kada svi naprasno postanemo izuzetno produktivni jer želimo da nam godina počne radno. Ljeto je vrijeme godišnjih odmora te svi isto tako volimo i ljenost ljeta. Međutim, zima pruža posebno lijepe prizore koji se uz malo truda mogu preslikati i u vašem bullet journal-u. Čak i ako niste dobri u crtanju, eto nove stavke za vašu to do listu za 2019. godinu.

Uvrstite nova poglavlja

bullet journal dnevnik planer zima inspiracija
@bella_rica_design

“Mood tracker” može biti nova stranica koju ćete ocrtati u svom bullet journal-u. Kada počnete razmišljati o različitim zimskim aktivnostima u kojima možete učestvovati, to će vas razveseliti. Međutim, isto ne važi i za momenat kada prije odlaska na posao ili fakultet budete morali očistiti auto. Ne dozvolite da vam raspoloženje kvare stvari koje nisu vrijedne vaše pažnje. A svu svoju lošu energiju usmjerite na papir.

Zimska bucket lista

Stvaranje zimskih kolekcija crteža i tekstova je fantastičan način da pratite sve što volite da radite tokom zime i praznika. Osim toga, svaki izgovor za stvaranje čitavog niza novih crteža u vašem dnevniku je dobar. Ovo može da bude izuzetno opuštajuće, a kako biste bullet journal učinili značajnijim, obojte svaki crtež tek pošto aktivnost koju ste nacrtali zaista ispunite.

I crna je ponekad srećna boja

bullet journal nova godina januar dnevnik planer crna boja
@ingasbujo

Smisao bullet journal-a je usporavanje užurbanog života, kako biste mogli da planirate svoje dane, sedmice i mjesece, ali na kreativan način. Ukoliko volite jednostavnost, crna takođe može da “uradi posao” kada je zimski bullet journal u pitanju.

Odvojte malo vremena da ne budete zauzeti i običnom ili hemijskom olovkom ispoljite svoju kreativnost! Ove zime neka vam prioritet bude da provodite vrijeme u slobodi od obaveza i kreativnom izrazu, a ne u tome da budete zauzeti. Započnite navike samopomoći i uživajte u vremenu za odmor i opuštanje uma. Vrijeme je da obojite ili ocrtate svoj život i budete srećni.

Inspiraciju možete potražiti i na nekim od sljedećih fotografija koje je ZdraviJa pronašla na Instagram profilima kreativaca koji od bullet journal-a prave pravu malu umjetnost.

Uživajte!

Možda te zanima
jesen atmosfera

planer
@wiscobujo

 

@alexandra_plans

 

dnevnik planer
@constancechel

 

@arty.bujo

 

@noteandwish

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh