Maske sa kafom za lice – DIY recepti

Avatar photo
kafom

Briga o koži je zaista važna. U poslednje vreme kozmetički proizvodi umeju biti dosta skupi, ali to ne treba da vas pokoleba u vašoj odluci da svojoj koži pružite vrhunski tretman. ZdraviJa ti u ovom tekstu donosti predlog za tri maske za lice sa kafom koje možeš napraviti sama kod kuće.

Hajde prvo da se podsetimo zašto je kafa dobra za našu kožu. Domaća kafa je izuzetno bogata antioksidantima, kao i nekim mineralima. Od njih treba da izdvojimo magnezijum, kalijum, kalcijum, fosfor i sumpor. U sebi sadrži i masti i šećere u vrlo malim količinama, a veliki procenat u njenom sastavu zauzima kofein. Kofein je poznat kao odličan stimulans, jer utiče na razbuđivanje organizma.

Maska za lice od kafe je dobra protiv nadutosti lica. Kofein povećava cirkulaciju krvi, vode i hranljivih materija u ćelijama kože. Povećavanje prokrvljenosti kože utiče i na njenu bržu i bolju regeneraciju. Zahvaljujući maskama za lice od kafe možete osvežiti kožu. Kafa je  odlična za ujednačavanje tena .Uz pomoć maske za lice koje imaju kafu kao sastojak, rešićete se dobrog dela fleka na koži lica ili bar smanjiti njihovu izraženost.

kafom
@pinterest

Jaje i kafa za lice

Za ovaj recept nam je potrebna kafa i žumance. Uzemite jedno jaje i odvojiti žumance i belance. U žumance dodajte jednu kašiku kafe. Smesi možete dodati i nekoliko kapi limunovog soka, za još jači efekat. Namažite lice ovom maskom i ostavite je da deluje nekih 30 minuta.

Žumance zaista spada u super hranu, a i za kožu lica je vrlo dragoceno. Sadrži puno vitamina od kojih se izdvajaju vitamin A, B2 i B3, kao i minerali cink i gvožđe. Rezultati nakon skidanja ove maske su čista i lepa koža lica.

Maska za lice od kafe i meda

Najjednostavnija maska za lice sa kafom pravi se od samo dva sastojka: kafe i meda. Ova mešavina, osim što je ukusna, odlična je za kožu lica. Možete je nanositi kada god ste u prilici za to.

Pomešajte kašiku meda i jednu, do dve kašičice kafe. Pod prstima lepljivu masku, nežno razmazujte po koži lica i naravno, nemojte da zaboravite na vrat. Ostavite je da deluje na koži 30 minuta. Nahranjena i glatka koža rezultat su ove maske za lice. Za masnu kožu lica, ovoj smesi dodajte i jednu kašičicu limuna.

Možda te zanima
nega kose argan

kafom
@pinterest

Možda vam bude interesantno: Zdrava Dalgona kafa

Maska za lice od kafe i maslinovog ulja

Maslinovo ulje za lice je odlično koristiti, pogotovo leti, a u kombinaciji sa kafom predstavlja pravu bombu za vaš ten. Ako imate i neki vid oštećenja na koži, možete u smesu ubaciti i kapsulu ulja vitamina E. Pomešajte svega kašiku maslinovog ulja sa kašičicom kafe. Dodajte i jednu do dve kapsule vitamina E, pa sve razmutite.

Kako je maslinovo ulje masno, masku možete tuferom nanositi na kožu lica i blago je tapkati. Kada završite, umijte lice mlakom vodom. Ovaj put preskočite kremu za lice, jer nema potrebe za njom.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh