Najbolji eko automobili za 2018. godinu

Avatar photo

Mala potrošnja goriva i niska emisija štetnih gasova su sve važnije karakteristike za kupce automobila, a ZdraviJa je za vas otkrila koji su to najbolji “zeleni” automobili ove godine.

“Zeleni” automobili, kako ih mnogi nazivaju, su dobri za životnu sredinu, oni su ekonomični i najvažnije od svega, imaju niske emisije CO2.

Za potrošače, lako je uvidjeti sve dobre strane ovih automobila upravo zahvaljujući visokoj ekonomičnosti i maloj potrošnji goriva koja osigurava manje vremena provedenog na pumpama i niskim emisijama koje se kvalifikuju za smanjenu ili u nekim slučajevima čak i besplatnu putarinu. Naravno, oni ekološki osviješteni biće zadovoljni što znaju da takvi zeleni automobili stvaraju manje i štetnih NOx gasova.

Postoji nekoliko različitih načina koje možete izabrati ako želite zeleni automobil. Ukoliko više volite tradicionalne automobile i želite da kupite benzin ili dizel motor, proizvođači konstantno inoviraju i osmišljaju nešto novo i za vas. Naravno, možete izabrati i visokotehnološke inovacije i probati hibridno ili čak potpuno električno vozilo. Bez obzira na to što ste odabrali, sigurno ćete pronaći široku paletu automobila od malih do velikih SUV vozila, kao i nešto za skoro svačiji džep.

Neke firme se uglavnom fokusiraju na jedan tip pogona – poput Toyote, koja je poznata po svojoj hibridnoj tehnologiji ili Nissan-a sa LEAF električnim autom. Ipak, cilj je uvijek isti: Napraviti automobile koji su efikasni, ali i dalje atraktivni za kupce.

Koji je to najbolji zeleni automobil za vas zavisi od više faktora. Moraćete da utvrdite koliko želite da potrošite, plus kakvu vožnju ćete praktikovati. Za putovanje na daljinu, električni automobil možda nije najbolji izbor jer je trenutno potrebno predugo vremena da biste ih napunili. Međutim, ako koristite automobil samo za kraće i gradske relacije, električni automobil bi mogao biti savršen, jer biste ga mogli napuniti kod kuće, zatim opet na poslu. Hibrid ima za cilj da kombinuje najbolje aspekte električnog automobila i konvencionalnog, a vašu vožnju da učini ugodnom, ekonomičnom i dobrom za okolinu.

Ovdje smo naveli nekoliko automobila koji su po svojim karakteristikama zeleni – obratite pažnju na to da to nisu nužno najefikasniji automobili, već oni koje mi smatramo najboljim za kupovinu.

1. BMW i3

@bmw

2. Toyota Prius

@toyota_de

3. Tesla Model S

@teslamotors

4. VW Passat GTE

Možda te zanima
ciscenje frizidera

@vw

5. Vauxhall Astra 1.6 CDTi ecoFLEX

@opel

6. Nissan Leaf

@nissan

7. Volvo XC90 T8

@volvo

8. Mitsubishi Outlander PHEV

@mitsubishimotors

9. VW Polo BlueMotion 1.0 TSI

@brckogas

10. BMW 330e

@autocar.co.uk

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh