Navijajte za omiljeni tim uz zdrave grickalice i napitke

Avatar photo

Svjetsko prvenstvo u fudbalu i navijanje za omiljeni tim sigurno ne prolazi bez raznih grickalica i pića koje će vas rashladiti u toplim ljetnim danima. Međutim, nemojte da vas ponese „navijačka groznica“ pa da posegnete za velikom količinom kalorične brze hrane i nezdravih zaslađenih napitaka.

grickanje

Budite jedinstveni pa svojim prijateljima koje ćete ugostiti u danima posvećenim fudbalu pripremite jednostavne, zdrave slane i slatke grickalice i osvježavajuća detoks pića koja će ih sigurno oduševiti.

Sigurno će se među vašim prijateljima pronaći nekoliko njih koji uživaju u grickanju čipsa. Umjesto da kupite kesicu industrijskog preslanog čipsa od krompira, inspiraciju za zdraviju varijantu potražite u ZdraviJa receptima. Tako im možete spremiti čips od cvekle, mrkve ili možda kelja.

grickalice

Ako želite da se poigrate sa raznovrsnim sastojcima, inspiraciju za pet zdravih grickalica koje su odlične ako za vrijeme navijanja ogladnite, recepte možete pronaći na ovom i ovom linku.

Ono što je odlična i zdrava varijanta za zdravo grickanje je da jednostavno nasjeckate svježe povrće na prutiće. Možete na primjer da iskoristite krastavac, mrkvu, papriku, stabljiku celera, a kako biste sve to umočili u neki zdravi namaz, donosimo recept za jedan od cvekle i bundeve.

detox voda

Nakon jela sigurno žeđ želite da utalite nekim zdravim i ukusnim napitkom. Na ovom linku vam donosimo recepte za detoks napitke koje vrlo lako i brzo sami možete da napravite.

Na kraju, „vruću“ navijačku veče bi bilo lijepo i zasladiti i to ZdraviJa varijantom sladoleda za koji recept možete pronaći na ovom linku.

Možda te zanima
zeleni smoothie

sladoled

Za još više inspirativnih recepata koji će probuditi vašu maštu i sugurno oduševiti vaše društvo, čitajte našu rubriku Pravim.

Uživajte u navijanju uz ZdraviJa savjete i recepte!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh