Pecka Outdoor Festival raj za sportiste i ljubitelje prirode

Avatar photo

Poznato je da priroda oplemenjuje čovjeka, a još kada se u prirodi dešavaju divni događaji, tada je to recept za istinsko uživanje cijele porodice. Upravo takav je prvi Pecka Outdoor Festival koji će se održati od 25 do 27. maja u selu Pecka koje se nalazi između Mrkonjić Grada i Šipova.

Festival je jedinstven po svom sadržaju što ga i izdvaja od većine koji se dešavaju na našim prostorima. Organizatori su Savez za sport i rekreaciju Banja Luka, BK Summit i Udruženje Greenways, a na konferenciji za novinare koja je održana danas u Banjaluci o festivalu su govorili Borislav Marić, organizator festivala, Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske, Vladimir Kuvalja, direktor trke Pecka Maraton XCM, Jelena Maksimović, portparol M:TEL-a i Ana Lakić, viši stručni saradnik u TORS-u i dio tima Pecka Outdoor Festivala.

Kako su istakli iz organizacije, prva dva dana festivala je događaj Pecka Cross Country Maraton jedna od tri takve MTB trke u Bosni i Hercegovini i prilika da se profesionalci, amateri i rekreativci oprobaju na stazama Pecke u dužini od 60, 40 i 20 km.

Pecka XCM se nalazi na UCI kalendaru i donosi važne bodove, nacionalni plasman i novčane nagrade. S obzirom da naši brdski biciklisti nemaju mnogo takvih prilika da voze u svojoj državi očekuje se veliki broj MTB biciklista svih profila.

Dana 26. 5. trka će početi u 12h što će biti i jedinstvena prilika za sve da budu dio ovakvog zanimljivog događaja, takmče se ili prate takmičare sa bezbroj fantastičnih lokacija Pecke.

Ono što Pecka Outdoor Festival čini jedinstvenim jeste i zadnji dan festivala, nedjelja 27. maj kada će cijela porodica uživati u različitim aktivnostima koji veličaju aktivan odmor.

Svi zainteresovani mogu izabrati aktivnost za sebe kao što je penjanje na stijenama Pecke, obuke iz preživljavanja u prirodi, vožnje biciklima, šetnje, animacija, pozorište. Sve aktivnosti su organizovane uz stručnju pratnju vodiča.

Selo će predstaviti ono najbolje od sebe na Pecka Zelenom marketu, pa ćete sa sobom moći ponijeti neki domaći džem, med, sir, mladi luk ili možda neki drugi suvenir.

Možda te zanima
spavanje i poze

Biciklistima će sigurno biti zanimljiv Bike fair sa ponudom opreme i noviteta iz ove oblasti.

Pecka Outdoor Festival podržan je od strane projekta MarketMakers, a cilj ovog događaja je popularizacija boravka na otvorenom i aktivnog odmora, kao i promocija prirodnih ljepota prekrasnog područja Pecke.

Prijave i info na: www.peckaoutdoor.com.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh