Pobijedite prehladu i gripu! Morska voda pomaže i zimi

Avatar photo

Vlažno i hladno vrijeme kakvo je tokom jeseni i zime je najplodnije za razvoj prehlade i gripe. Zbog toga su papirne maramice obavezni aksesoar, a crven i oljušten nos muka većine nas. Isprobavamo raznorazne preparate, a nismo ni svjesni da se lijek nalazi u prirodi. Da li ste znali da morska voda aktivira imunitet respiratornog sistema i obezbjeđuje higijenu nosa i grla? Kakav to uticaj na prehladu i gripu ima, pročitajte u nastavku.

Prosječna odrasla osoba odboluje prehladu dva do tri puta godišnje. Većina prehlada su sezonsko, virusno oboljenje, te nastaju pri pojavi vlažnog i hladnog vremena. Njeni simptomi su – kašljanje, curenje iz nosa i crveno grlo. Bol u mišićima, kao i česte promjene temperature. Čas vam je hladno, čas vruće. Traje oko sedmicu dana, ali se ponekad njeni simptomi osjećaju i par sedmica.

Nos je sakupljač bakterija i virusa koje stimulišu brojne upale i infekcije disajnih puteva. Zato je neophodna adekvatna higijena nosa, odnosno, potrebno je redovno ispiranje nosa. Šmrcanje i kihanje jesu prvi znaci početka prehlade ili gripe i u oba slučaja nemogućnost disanja na nos predstavlja problem jer remeti dnevnu rutinu i kvalitet sna. Tada nastupa morska voda.

Morska voda – benefiti

Morska voda sadrži vitamine, mineralne soli, elemente u tragovima, aminokiseline, žive mikroorganizme, koji ispuštaju antibiotske, anti-bakterijske i hormonske supstance, koje pomažu u uspostavljanju biološke ravnoteže tijela. Morska voda ima pozitivan efekat po ljudski organizam u cjelosti.

Kupanje u morskoj vodi aktivira prirodne mehanizme izlječenja, koje posjeduje naše tijelo. Istraživanja potvrđuju, da morska voda aktivira imuni sistem i povećava sposobnost tijela prema samoizlječenju i samoobrani.

Morska voda pozitivno utječe i na psihološko stanje čovjeka: daje osjećaj mira, stabilnosti i samopouzdanja, povećava nivo životne energije u tijelu, poboljšava san i pomaže u borbi sa stresom.

morska voda

Kako morska voda utiče na prehladu i gripu?

Morska voda sa 22 metara dubine, ekološki čistih područja Sjevernog mora sadrži značajne mikoroelemente koji obezbjeđuju higijenu nosa i grla. Zahvaljujući sadržaju magnezijuma, cinka i selena, ali i drugih minerala morska voda istovremeno aktvira i lokalni imunitet respiratornog sistema koji je prva linija odbrane od virusa, alergena i nečistoća iz vazduha.

Sprejevi za nos i grlo koji sadrže ovu vrstu morske vode dodatno razrjeđuju sluz i spiraju strane čestice (prašina, polen, alergeni, bakterije, virusi), te se koriste i preventivno za svakodnevnu higijenu nosa i grla u vrijeme prehlada, alergija, kao i kod suhog i zagađenog vazduha. Ovo je veoma važno za sve koji borave u kolektivima i u prostorijama gdje je suh i topao vazduh.

 

Morska vode je najjednostavnije rečeno, uvijek korisna, jer pomaže vlaženju sluznice nosa i obnavlja njene normalne funkcije. Ipak, pri odabiru spreja sa morskom vodim poželjno je birati proizvode koji ne sadrže konzervans, jer on sam po sebi može štetiti sluznici nosa.

Bez obzira na vrstu spreja koji koriste, pacijenti se, prije prve upotrebe, bilo kog medicinskog sredstva, trebaju posavjetovati sa svojim ljekarom ili farmaceutom.

Zahvaljujući napretku tehnologije, moguće je da morska voda unutar boce ostane hermetički zatvorena, čime se bez upotrebe konzervansa čuva sterilnost dugo i nakon otvaranja proizvoda. Takva tehnologija koristi se u izradi Marissimo sprejeva za nos koji su prilagođeni svim uzrastima.

Možda te zanima

morska voda

Kada početi koristiti sprej?

Ovi sprejevi za grlo i nos na prirodan način olakšavaju tegobe upale grla i začepljenog nosa kod prehlade, upale sinusa i alergija. Mogu da se koriste za svakodnevnu njegu nosa i grla upravo u vrijeme izloženosti virusima na poslu, školi ili vrtiću. Inovativna tehnologija bočice garantuje sterilnost i bezbjedost primjene, pa Marissimo mogu koristiti kako bebe, tako i trudnice i dojilje.

Mlaznice su ergonomskog oblika, što je posebno važno prilikom korištenja spreja kod beba. Skidanje mlaznice omogućava da jednu bočicu koristi nekoliko članova porodice ne remeteći higijensku ispravnost: mlaznice se jednostavno skidaju i čiste poslije upotrebe.

Marissimo linija ima i jedinstven sprej Marissimo Baby koji je prilagođen potrebama beba od prvih dana života i omogućuje bezbijednost i sterilnost primjene kako kod beba, tako i kod trudnica i dojilja.

Marissimo linija bit će pravi izbor modernih, prirodnih i kvalitetnih sprejeva za higijenu, prevenciju i ublažavanje tegoba nosa i bolnog grla!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh