Šta su to kivi bobice i zašto imaju tako neodoljiv izgled?

Avatar photo

Da, dobro ste pročitali, kivi bobice postoje i svakim danom postaju sve popularnije! Riječ je o “novoj” voćki koja polako dolazi na tržište, a već je obuzela instagram feed! Ova nova superfood namirnica je malena voćka zelene boje koja ima dosta zdravstvenih benefita.

Svojim izgledom i veličinom, kivi bobice podsjećaju na grožđe. Međutim, kada presječete ovu voćku shvatićete da ona zapravo izgleda kao minijaturni kivi. Takođe, gledajući sa nutritivne i zdravstvene strane ove dvije voćke su dosta slične.

Kivi bobice su bogate vlaknima, prepune vitamina C, te posjeduju vitamine A, E i B. Međutim, glavna razlika kivi bobica i običnog kivija je sam ukus! Pomenuta superfood namirnica je dosta slađa ali i kiselkastija od regularnog kivija na koji smo svi navikli.

Ovu “novu” voćku pored normalne upotrebe možete takođe dodati svojim smoothie-ima, muslijima, te drugim bućkurišima koje pravite u svojoj kuhinji! 🙂

Pitate se kada je nastala ova voćka i zašto za nju nismo prije čuli? Naime, kivi bobice postoje već dugo, skoro oduvijek, a na papiru se prvi put pominju davne 1843. godine. Međutim, drveće ovih bobica nije tako jednostavno za naći, te je malo plantaža koje se bave uzgojom istih. Međutim, kivi bobice se lagano probijaju na tržište, te će za nekoliko godina postati naša svakodnevna namirnica.

Možda te zanima
gulas od bundeve

Interesantno, zar ne?

Izvor: livestrong.com

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh