Uz ove vježbe viškovi na kukovima će postati vaša prošlost

Avatar photo
viškovi na kukovima

Postoje neke sportske aktivnosti koje se mogu brzo savladati, a koje imaju trajne pozitivne posljedice na vaš izgled. Vježbe koje se nalaze u ovom tekstu će vam pomoći da uspješno izgubite viškove na kukovima i oslobodite se nepotrebne masnoće u ovoj oblasti.

Iako je gotovo nemoguće ciljati određenu oblast tijela za gubitak težine, izgled različitih mjesta se itekako može poboljšati. Kada su u pitanju kukovi otkrićete da rad vaših donjih abdominalnih mišića i mišića donjih leđa mogu pomoći da tonirate svoje bokove kako biste ih učinili tanjim.

Važno je imati na umu da je zdrava ishrana od suštinskog značaja. Ako ne jedete na uravnotežen i zdrav način, vaše tijelo neće moći sagorijeviti masti, a takođe ćete imati problema sa kilogramima i izgledom uopšte. Kada kontrolišete svoju ishranu, jednostavna procedura treninga može biti od velike pomoći u gubitku masti.

Pored balansirane ishrane, nekoliko manjih promjena u vašem svakodnevnom životu takođe može igrati bitnu ulogu (na primjer, hodanje uz stepenice umjesto liftom i parkiranje automobila dalje od kancelarije kako biste prošetali). Ove male izmjene će vam pružiti priliku da budete aktivniji, te ćete lakše ostvariti svoj cilj.

Evo vježbi koje vam ZdraviJa savjetuje da uradite kako bi viškovi na kukovima postali prošlost, s tim da je kontinuitet i dosljednost ipak ono najvažnije.

A koje smo vježbe izabrali za zadnjicu pogledajte u ovom tekstu.

viškovi na kukovima
@pinterest

Vježba za zadnju stranu kukova

 • Ustanite, razdvojte noge,
 • Nagnite se naprijed na struku,
 • Uhvatite desni zglob sa obje ruke,
 • Pritisnite gornji dio tijela (prema tlu),
 • Zadržite ovu poziciju i brojte do 20,
 • Zatim se vratite u početnu poziciju i ponovite sa lijevom stranom.

Vježba za prednji dio kukova

 • Kleknite na pod i koljena držite u širini ramena,
 • Nagnite se nazad i zategnite desni članak lijevom rukom,
 • Ne varajte sjedeći na zglobovima,
 • Držite ovu poziciju 20 sekundi,
 • Vratite se u početnu poziciju i ponovite sa lijeve strane.

Vježba za unutrašnjost kukova

 • Sjedite na pod ispred stolice sa visokim naslonom,
 • Stegnite noge ispred sebe i stavite ih na obje strane stolice,
 • Držite leđa ravnomjerno i postavite dlanove na pod,
 • Stegnite noge stolice kao da pokušavate da je pomjerite,
 • Pritisnite snažno i držite ovu poziciju 50 sekundi.
viškovi na kukovima
@pinterest

Rolanje

Rolanje nije samo zabavno, nego ima i druge pogodnosti. Rolanje je kao hodanje, ali osmišljeno tako da vam pruža zabavu. Prije nego što počnete sa rolanjem, zaštitite se pravilno odgovarajućom zaštitnom opremom.

Skakanje na trambolini

Jedna od najlakših vježbi za gubitak težine je da skačete po trambolini. Počnite skačući 2 minuta. Ovo kratko trajanje može izgledati neefikasno, ali tokom vremena, skakanje na taj način jača mišiće na kukovima i pomaže u smanjivanju masti.

Kasnije možete dodati težinu u ruke ili na zglobove, a zatim povećati vrijeme treninga. Ovo je vrlo jednostavna vježba jer je prijatna i izvodiva čak i dok gledate televiziju.

Podizanje noge

Lezite na lijevu stranu. Glavu držite lijevom rukom koja je savijena u laktu, glava treba da se kreće sa kičmom, a tijelo treba da ostaje ravno. Dok se jednom nogom održavate na podu, drugu dižite do 45 stepeni i podijelite ovu vježbu u tri serije od 15 ponavljanja, zatim promijenite nogu. Takođe, vježbu možete učiniti zanimljivijom tako što ćete nogu dizati u različitim pravcima (iznad, ispred sebe, itd).

Čučnjevi

Ovo je vrlo dobar način da smanjite neželjene masti oko kukova. Čučnjevi su jednostavna vježba. Ova vježba ne samo da pomaže da se izgube kilogrami, već takođe tonira mišiće nogu. Počnite sa 15 do 20 ponavljanja dnevno i povećajte količinu poslije sedmicu dana kada se vaše tijelo dovoljno oporavi.

viškovi na kukovima
@pinterest

Toniranje abdominalnih mišića

Savjetujemo vam da probate „stojeće trbušnjake” kako biste promijenili tradicionalnu verziju. Stanite nogama u širini ramena. Postavite ruke iza glave, formirajući trougao sa obje strane glave rukama.

Možda te zanima
vezbe snage i izdrzljivosti

Podignite jednu nogu istovremeno, savijte koljeno, spustite lakat prema koljenu da biste ga dodirnuli. Zadržite ovu poziciju na sekund. Ponovite ovaj pokret 10 do 15 puta na istoj strani, a zatim pređite na drugu stranu. Uradite 3 seta sa obje strane.

Ležeći udarac

Lezite na leđa, sa nogama ravno postavljenim, dlanove držite na podu postavljene pored zadnjice za podršku. Zategnite stomak i malo podignite pete od tla, držeći noge ravnim. Podignite jednu nogu vrlo malo, a drugu podignite iznad u vazduh (postupajte kao da šutirate nešto), a zatim spustite tu nogu na prvobitno mjesto dok na isti način podižete drugu nogu.

Nastavite umjerenim tempom, ponašajte se kao da plivate na leđima, na suvom. Nemojte dozvoliti da vam pete dodirnu zemlju tokom vježbanja, ako je moguće. Uradite 3 seta od 30 sekundi udaranja.

Možda vam bude interesantan i ovaj video: Oblikujte i zategnite tijelo uz vježbe sa bučicama

Nadamo se da će vam ove vježbe i savjeti pomoći da oblikujete tijelo do željenog izgleda.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh