ZdraviJa vodič do samopouzdanja

Avatar photo
samopouzdanje

Kada kažete samouvjerena žena vjerovatno pomislite na Beyonce, Megan Markle ili neku drugu ličnost sa javne scene. Udate žene koje imaju savršeno izgrađene karijere, a na izgledu im zavide svi. Ali, nije sve u dobrom izgledu, uspješnoj karijeri ili srećnoj porodici. Mnogo je onih koji imaju to sve, a osjećaju se kao da im još uvijek nešto nedostaje. Samopouzdanje ćete steći tek onda kada budete istinski srećni u svojoj koži; kada zavolite sebe baš takve kakve jeste, sa kojim kilogramom viška ili sa ponekom borom na licu. ZdraviJa se potrudila da za vas pripremi vodič uz pomoću kojeg ćete zavoljeti sebe. Pratite ove korake kako biste napokon pronašli mir i zadovoljstvo u svom tijelu.

Izbacite vagu

Da li uopšte znate zašto svaki dan po nekoliko puta stajete na vagu i pridajete toliku važnost brojevima koje vam ona pokazuje? Vjerovatno samo iz navike.

Shvatite da su to samo brojevi koji vam ništa ne govore. Ukoliko niste zadovoljni svojim izgledom, radite na njemu. Trudom i radom pozitivne promjene će biti okom vidjive, a brojevi na vagi samo brojevi. Vjerujte nam, onog trenutka kada to uradite vaš život će se promijeniti.

Napravite listu stvari zbog kojih se volite

Iako vam ovo možda zvuči kao totalni kliše vjerujte da vam itekako donosi dobro. Uzmite obični bijeli papir i ukrasite ga vašim omiljenim simbolima, a onda, različitim bojama napišite sve što volite kod sebe. Čitajući to svakodnevno stvarate sebi bolju sliku o vama samima jer se fokusirate na vrline i ono dobro u vama, a ne na mane. Žene koje vole sebe često se smatraju umišljenima, ali u stvarnosti, većina im zavidi što izgledaju odlično čak i kada u staroj trenerci prošetaju do prodavnice.

Napravite listu stvari koje ćete promijeniti na sebi

Ovdje je veoma bitno ovo ćete promijeniti. Nije dovoljno nešto samo željeti i maštati o tome. Ne gubite vrijeme, posvetite se sebi i svojim ciljevima. Ne sviđa vam se vaša stidljivost? Vježbajte. Ispred ogledala ili sa prijateljima. Potrudite se da se uključite u svaku raspravu, nemojte se stiditi da kažete šta mislite. U početku će vam biti teško, ali vremenom vaša lista će se skraćivati.

lista

Jedite namirnice koje vam odgovaraju

Pravilna ishrana je neophodna kako biste održali svoju koncentraciju, bili produktivni te obavljali sve potrebne zadatke. Saznajte kako vaše tijelo voli da ga hranite, šta mu prija, a šta ne. Ukoliko želite da neko vrijeme provedete na dijeti, savjet potražite kod nutricioniste kako bi vam odredio koje namirnice vašem tijelu odgovaraju, a koje ne.

Provedite vrijeme sami sa sobom

U kući i na poslu konstantno ste okruženi ljudima. Zato se ne stidite da odete na ručak ili na piće sami. Svakome je potrebno vrijeme koje će posvetiti sebi i svojim mislima.

Ne diskutujte o tuđem izgledu

Svi bismo se osjećali bolje u našim vlastitim tijelima ukoliko bismo prestali da se fokusiramo na druge. Za početak, provedite dan koncentrišući se isključivo na nečije osobine, njihovu inteligneciju i vrline. Potrudite se da ih što bolje upoznate. Pomalo je žalosna činjenica da naše mišljenje o nekome gradimo samo na osnovu njegovog izgleda ili tuđeg mišljenja.

djevojke

Napravite listu pozitivnih citata

Postoje dani kada vam se čini da šta god obučete ne izgleda lijepo na vama. Kako biste tih dana povratili vaše samopouzdanje ispišite citate koji će podići vašu pozitivnu sliku o vama. Evo naših prijedloga za citate.

Bavite se onim što volite

Pronađite aktivnost koja vas u potpunosti izražava. Nešto u čemu ćete uživati u potpunosti čak i kada dajete svoj maksimum. Bilo to slikanje, fotografisanje, ples ili učenje stranog jezika, neka to bude vaš način izražavanja.

Možda te zanima
uspesne zene

Meditirajte

Svakome je ponekad potrebno da izađe iz sopstvene glave i misli. Dozvolite sebi malo vremena danas i provedite ga ne razmišljajući bukvalno ni o čemu. Postoje mnoge aplikacije koje će vam pomoći da uđete u svijet meditacije, ukoliko vam je to polje još uvijek neistraženo.

odmor

Poklonite odjeću u kojoj se ne osjećate zadovoljno

Poslovica kaže da odijelo ne čini čovjeka. U redu, istina. To kako ste obučeni ne pokazuje i kakav ste čovjek ali svakako utiče na vaše samopouzdanje. Zašto da trošite svoju energiju opterećujući se kako izgledate umjesto da oblačite stvari u kojima se osjećate zadovoljno i privlačno. Samouvjerene žene nose odjeću koja ih čini da se osjećaju srećno a zauzvrat one će uvijek izgledati dobro ma šta da obuku.

Dozvolite sebi loše dane

Svako od nas ima dane kada im jednostavno ništa ne polazi za rukom i to je sasvim u redu. Kada vidite da vam nešto ne uspijeva ne pokušavajte na silu, odložite to za kasnije. Prošetajte, odmorite se, gledajte filmove, radite ono što volite. Nakon toga bićete odmorni, zadovoljni i vaš posao će biti zavšen i više nego uspješno.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh