3 kreativna uređaja koji će poboljšati vaš san

Avatar photo

2018. bi mogla biti godina inovativne tehnologije koja obezbjeđuje bolji san. Ovo je druga godina od kada je Sajam potrošačke elektronike (CES), jedan od najvećih tehnoloških događaja u godini, uključio tržište posvećeno ovim novim izumima. ZdraviJa je istražila tri nova uređaja koji će vam pomoći da postignete kvalitetan i dug san.

Nokia je najavila svoj novi gedžet, Nokia Sleep, napredni senzor koji klizi ispod vašeg dušeka kako bi dokumentovao vaše načine spavanja i hrkanja. Uređaj ima sposobnost da podesi atmosferu povezanu sa vašim navikama spavanja, kao što je isključivanje svjetla i spuštanje temperature u sobi kada idete u krevet.

Nokia aplikacija Health Mate takođe generiše vaš “skor” kada je u pitanju spavanje, za koji Nokia kaže da će vam pomoći da postignete uravnoteženije i redovnije rasporede spavanja. Kroz male izmjene, svako veče možete dobiti do 12 minuta više sna, kažu predstavnici Nokie.

Dreamlight je predstavio svoju novu masku za spavanje koja sugeriše promjene u navikama vezanim za san. Ona smanjuje efekte jet laga, koristi infracrveno svjetlo da izazove spavanje, te vas takođe prirodno probudi ujutru.

AromaRest je napravio uređaj koji nudi “tri u jedan” rješenje za poboljšanje sna – difuzori koji ispuštaju esencijalna ulja, Bluetooth zvučnik koji reprodukuje umirujuću muziku i LED diode koje mogu filtrirati plavo svjetlo ili pružiti spor puls crvene svjetlosti kako bi podstakao sporo disanje i brzinu srca, jer tako san dolazi brže.

Možda te zanima
boja urina

Kompanije koje prave uređaje za poboljšanje sna su konačno stekle popularnost, pa se i istraživanja vrše brže, a proizvodi su sve inovativniji. Neki od ovih uređaja vjerovatno će promijeniti vaše navike spavanja i malo je vjerovatno da će biti štetne za bilo šta osim vašeg novčanika. Ukoliko ne vjerujete tehnologiji možda su najbolji način da spavate noću dosadni stari savjeti za brži san, poput prebrojavanja ovaca, trake za oči i čepića za uši.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh