Aplikacije koje će vam olakšati posao – TOP 10

Avatar photo

Moto koji mi podržavamo je raditi pametnije, a ne raditi više. Svi imamo periode u životu kada nas obaveze zatrpaju da ne znamo odakle bismo počeli. Usljed obima posla dolazi do gubitka koncentracije i ništa nam ne ide od ruke. Srećom, današnja tehnologija je toliko uznapredovala pa postoje aplikacije koje vaš posao mogu olakšati.

Svi se bavimo maksimizacijom našeg vremena i time da budemo što efikasniji, zbog čega smo ljubitelji aplikacija koje štede vrijeme, nude dragocjene preglede obaveza i generalno olakšavaju naše živote.

U nastavku pronađite aplikacije koje će vam olakšati posao, a koje možete preuzeti u App Store i Google Play.

Focus Keeper

Izbjegavajte umor sa Focus Keeper-om, koji vam pomaže da se usredsredite na svoj rad vježbom u trajanju od 25 minuta, uz pauzu od 5 minuta. Odličan je za one koji imaju problema sa zadržavanjem njihove pažnje na jednom zadatku. Uz pomoć ove aplikacije i njenih korisnih grafikona, možete pratiti svoju produktivnost i tokom cijele sedmice.

Offtime

Čak i ako imate snažan fokus, dešavanja u blizini vas vam vrlo lako mogu skrenuti misli. Istraživanja su pokazala da 18% korisnika ne može izdržati više od jednog sata bez provjere Instagrama, a 61% korisnika najmanje jednom dnevno provjerava vijesti. Nije iznenađujuće da neke od najvećih prepreka produktivnosti predstavljaju društvene mreže.

Offtime pomaže ukloniti ove smetnje digitalnim detoksom. Aplikacija ima mogućnost ograničavanja pristupa primamljivim aplikacijama kao što su Instagram, Facebooka i Twittera i omogućuje vam da blokirate pozive, tekstove i obavještenja na određeni vremenski period.

Offtime vam nudi i analitiku koja vam pruža vrijedan uvid u vašu upotrebu telefona. Otkriva vam šta radite, na čemu najviše provodite vrijeme, a mogli biste primiti i alarm za buđenje i povećanje produktivnosti!

Any.DO

Vodite računa o svim vašim obavezama zahvaljujući ovoj aplikaciji za „to do“ liste. Aplikacija any.do služi se prikazom kalendara koji prati obaveze iz svake kategorije koju ste sami kreirali. Takođe, ona vam šalje vremenske podsjetnike kako bi osigurala da ništa ne propustite.

Kao što je Benjamin Franklin rekao: “Nemojte odlagati za sutra ono što možete danas da radite.”

PROČITAJTE: ZDRAVE NAVIKE NA POSLU KOJE MORAŠ POČETI PRAKTIKOVATI

Good & Co

Svi radimo bolje kada znamo u čemu smo to dobri. Good & Co postavlja pitanja i koristi psihometrijski algoritam koji vam omogućava da otkrijete sve svoje prednosti. Ova aplikacija identifikuje vaš stil rada, pokazuje vašu kompatibilnost sa kolegama ili prijateljima, i čak vam pomaže da pronađete odgovarajuće karijerne opcije ili kompanije, osiguravajući da radite samo ono što volite.

Keeper

Često smo u situaciji da radimo van kancelarije, te da moramo ponovo unijeti lozinku za pristup, a ne sjećamo je se. Vrlo je neprimjereno spremanje lozinki na uređaje koji nisu vaši, posebno u poslovnom okruženju, a straživanja kažu da 60% ljudi koristi istu lozinku za sve.

Keeper je sigurna aplikacija za upravljanje lozinkama i digitalni trezor koji vam može pružiti neprestano sigurno radno okruženje. Na web stranicu ili aplikaciju se prijavljujete pomoću skenera otiska prsta na svom mobilnom uređaju. Keeper također nasumično stvara lozinke visoke sigurnosti koje će najbolje zaštititi vas, vaš rad i vašu organizaciju od hakera.

Ako više volite stvarati vlastite lozinke, Keeper će mjeriti njihovu snagu za vas.

Dijeljenje datoteka takođe je mnogo sigurnije jer to možete sigurno učiniti i s ostalim korisnicima ove aplikacije. Kao i kod mnogih navedenih aplikacija, Keeper radi na svim uređajima i automatski sinhronizuje vaše unose kako bi bili dostupni i online i izvan mreže.

Doodle

Da li se ikada osjećate kao da ste u ping-pong utakmici koja ne planira nikada prestati? Doodle vam dozvoljava da odaberete određeni broj termina za koje vaši saradnici mogu glasati, što onemogućava da jedan od njih zakaže sastanak u posljednjem trenutku i poremeti vaš radni dan.

InstaPaper

Često vam se dešava da pronađete članak koji zaista želite da pročitate ali nemate vremena – ili interneta? Spremite ovaj članak za kasnije uz Instapaper, nagrađivanu aplikaciju koja čuva sadržaj u optimizovanom formatu za mobilne uređaje. Ovako ćete uvijek biti informisani o aktuelnim događajima i svemu drugom što vas interesuje.

Možda te zanima
zdrave navike

Headspace

Osjećaj stresa ili osjećaj preopterećenosti može izazvati paralizu koja ima snažan negativan uticaj na vašu produktivnost. Globalno istraživanje stavova pokazalo je da se nivo produktivnosti smanjuje kada zaposlenici dožive visok nivo stresa. Više od polovinu anketiranih zaposlenika koji su tvrdili da doživljavaju visok nivo stresa, izjavili su da su se nakon određenog vremena povuklo sa radnog mjesta.

@pinterest.com

Briga o sebi podrazumijeva i izbjegavanje stresa, a samim tim poboljšanje produktivnosti. Headspace, meditacijska platforma podstiče vas da ostanete mirni i fokusirani sa samo 10 minuta meditacije dnevno. Možete slušati Headspace u pokretu koristeći mobilni telefon ili tablet ili preuzimati seanse meditacije koje se mogu koristiti i kada nemate pristup internetu.

Wunderlist

Još jedna aplikacija za “to-do” listu je Wunderlist.

Izrada liste obveza jedna je od najefikasnijih radnji koje možete poduzeti kako biste odmah poboljšali svoju produktivnost. To će vam pomoći da imate uvid u svoj raspored i obaveze.

Ova aplikacija vam omogućava da postavljate rokove i podsjetnike. Takođe, postoji mogućnost dijeljenja zadataka sa svojim kolegama što vam umnogome može olakšati rad na projektu ili nekom zadatku. Možete povećati produktivnost tako da elektronsku poštu proslijedite na Wunderlist.

PROČITAJTE: EVO KAKO DA OSTANETE PUNI ENERGIJE TOKOM DANA

Shapr

Shapr je Tinder poslovnog svijeta. Mreža koja vas povezuje sa sličnim ljudima u istoj industriji, na istoj lokaciji i istim iskustvom kao što je vaše. Ova aplikacija funkcioniše na jako jednostavan način, tako što dnevno dobijate od 10 do 15 profila, te možete izabrati opcije “dalje” ili da se “upoznate”.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh