7 nevjerovatnih “bubble” hotela širom svijeta

Avatar photo

Prestanite rezervisati luksuzne hotele i odlučite se za uzbudljiviji smještaj – veliki providni balon. Ovakve sobe su ili djelimično ili potpuno transparentne, tako da možete gledati okolinu iz svoje vlastite sobe. Smješteni u šumama, pustinjama i na brežuljcima, ovi hoteli sigurno će vam pružiti nevjerovatne prizore kako tokom dana, tako i noću. Iskusite svoje okruženje na sasvim drugačiji način i posjetite sljedeće hotele.

Hotel Aire de Bardenas

Rezervišite sobu u balonu usred pustinje u hotelu Aire de Bardenas. U blizini prirodnog parka Bardenas Reales, u kojem se nalazi najveća pustinja u Evropi, ovaj hotel u Španiji ima struju, mini-bar i čak Wi-Fi u balonu. U ovom hotelu možete pronaći i standardne sobe, ali biti u pustinji ove regije u Španiji, na ovakav način, omogućava vam da doživite potpuno jedinstveno iskustvo.

Buubble

Poznate kao hotel “5 Million Star”, ove smještajne jedinice na Islandu privlače putnike koji se nadaju da će polarnu svjetlost gledati iz njihove spavaće sobe. Glavna atrakcija ovog mjesta je stargazing. Nekoliko minuta izvan Reykjavika, ovaj hotel gostima pruža potpunu izolaciju, pošto čak i ne znate adresu kada rezervišete sobu.

Attrap'Rêves

Sagrađen 2010. godine, Attrap'Rêves je savršen za ekološki osviještene putnike, s obzirom da su sobe napravljene isključivo od recikliranih materijala. Bez obzira da li rezervišete djelimično ili potpuno prozirnu prostoriju, razmotrite paket koji uključuje teleskop kojim možete posmatrati zvijezde iz svoje spavaće sobe.

Campera Hotel Burbuja

U hotelu Campera Hotel Burbuja pronaći ćete sve usluge: Restoran, room service, bar, recepciju otvorenu 24 sata, teniski teren, sobe za nepušače, poslovni centar, perionicu veša, itd. Ne propustite i posjetu desetina lokalnih vinarija u okolini.

Finn Lough Resort

Ako ste ikada željeli da pobjegnete u šumsku oazu, onda je ovaj hotel u Sjevernoj Irskoj savršen smještaj za vas. Ovdje sobe takođe dolaze sa brojnim sadržajima kao što su spa centar i restorani.

Možda te zanima
zivotinje izmumiranje

Bubble Lodge

Afrika je sama od sebe egzotična lokacija, ali ukoliko želite da svoje iskustvo u Africi učinite neponovljivim, izaberite smještaj u bubble hotelu na afričkom ostrvu Mauricijus. Ono se nalazi se na obali Madagaskara, a putnici dolaze na ovo ostrvo zbog prelijepih plaža. Iako se hotel nalazi u unutrašnjosti ostrva, vrijedi ga obići zbog svoje jedinstvene prirode i lokacije. Bubble Lodge nalazi se na ivici plantaže čaja i savršen je čak i za porodice.

Bubbletent Australia

Na 125 milja sjeverozapadno od Sidneja, ovaj hotel nalazi se na odličnom mjestu ukoliko želite da izbjegnete gradski život: Ovaj hotel takođe pruža razne sadržaje koji uključuju: iPadi u sobama, vruće kade na drva i čajne kuhinje.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh