Osam eco-travel blogera koje morate pratiti ove godine

Avatar photo

Sa konstantnim tehnološkim napretkom aviona, vozova, automobila i putničkih brodova – svijet je zaista postao mali. Dok se turizam širi ka netaknutim dijelovima svijeta, došlo je vrijeme da steknemo znanje o eko-friendly putovanjima koja su zastupljena više nego ikad. Sastavili smo listu stručnjaka za “zelena” putovanja. Oni su svojevrsni globalni ambasadori ekoturizma koji žele održati naš svijet zdravim, te preporučujemo da pratite njihove blogove i društvene mreže.

Around the world in eighty years

Jim O'Donnell je rođen i odrastao u južnom Coloroadu (SAD) a njegova trenutna baza je Taos u Novom Meksiku. On je nagrađivani freelance pisac i fotograf, te izuzetno ponosan otac dvoje avanturistički nastrojene djece . O'Donnell-ovo trenutno pisanje i istraživanje se fokusira na pitanja zaštite životne sredine, nauke, istorije i uticaja turizma na kulturu i održivost.

Eco Traveller guide

Ako ste i vi među onima koji traže inspiraciju kao i nove ideje, onda ste na pravom mjestu. Eco putnik, zeleni turistički vodič nudi savjete i inspiraciju za sve one koji žele da putuju drugačije nego inače.

Every Steph

Steph je neumorni putnik, ovisnik o kafi, dobroj hrani (naravno, on je Italijan!). Čvrsto vjeruje u odgovorno putovanje i ekoturizam. Pratite njegove avanture i pokazaće vam na izvanredan način kako možete putovati odgovorno i u isto vrijeme se zabavljati.

Green Global Travel

Osnovan od strane Bret Love i Mary Gabbett, Green Global Travel je magazin o ekoturizmu, prirodi, zaštiti divljih životinja i očuvanju kulture.

Greenloons

Greenloons se zalaže za pružanje pouzdanih i  transparentnih informacija o autentičnim, odgovornim, održivim i sertifikovanim ekoturističkim aranžmanima dostupnim širom svijeta.

GreenTraveller.co.uk

Sajt koji nudi stotine eco-friendly mjesta za boravak i dostojan odmor, do kojih se može jednostavno doći biciklom, javnim prevozom, vozom ili trajektom. Cilj je da se poveže održivi transport sa inspirativnim iskustvima koje nude lokalne turističke kancelarije koje podržavaju lokalne ekonomije. Manje ugljenika, više zabave!

Mindful Wanderlust

Giselle i Cody su kreativni, tetovirani, šašavi, vegani, i par koji obožava putovanja. Njihov cilj je da svoja iskustva odgovornog putovanja podijele sa ljudima širom svijeta. Putuju svijetom protekle dvije godine, te se nadaju da će da inspirišu i druge da učine isto te se tako oslobode i upoznaju planetu. Par je u svojim intervjuima pomenuo da je jedan od glavnih ciljeva ovog putovanja upoznavanje novih ljudi kao i upoznavanje samog sebe. Pozivaju svoje obožavatelje da ih prate zbog umjetnosti, prava životinja, kulture, ukusne veganske hrane, rada sa životinjama i svega drugog što fotografišu i o čemu pišu.

Možda te zanima
Bergen

Tammy i Chris on the move

Tammy i Chris su par koji dolazi iz Njemačke i Engleske, koji od 2011 godine putuje svijetom. Oni su živjeli i radili u Kambodži, Boliviji i Peruu, a trenutno se nalaze u Gani. Kroz svoj travel blog dijele priče o turističkoj avanturi i životu radnika u razvoju zajednica.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh