Banja Luka u duhu zdravlja – Zdravosfera 2017

Avatar photo

Zdravosfera koja nosi slogan “Živi zdravo, uživaj pravo” će se održati sutra, 27.05. u parku Petar Kočić od 11 do 15 časova. Ovaj “festival” zdravlja organizovan je od strane SaMSIC-a (Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske) i studenata medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Već drugu godinu za redom, vrijedni studenti se trude da kroz Zdravosferu promovišu zdrave stilove života, važnost pravilne prehrane i redovne fizičke aktivnosti, kao i da skrenu pažnju na mentalno zdravlje.

Sutra će posjetioci moći da obiđu četiri različite kućice od kojih svaka nosi poseban naziv i temu.

Kućica ”Bolje spriječiti nego liječiti!” će pružati besplatno mjerenje glukoze u krvi i krvnog pritiska, informisanje o pravilnoj higijeni usne duplje, zatim o samopregledu dojke i mamografiji, prevenciji karcinoma, dijabetesa i drugih bolesti.

Kućica ”Život je pokret, pokret je život!” će imati raznovrsnu ponudu savjetovanja o značaju fizičke aktivnosti, besplatna mjerenja odnosa masti i mišića, demonstraciju vježbi na savremenim spravama, kao i promociju sportskih klubova i udruženja.

Kućica ”Zdravlje ulazi na usta!” predstaviće važnost pravilne ishrane i u sklopu koje će građani dobiti savjete o pripremi zdrave hrane, ali i mogućnost degustacije proizvoda.

Kućica “Smijeh je lijek!” će predstaviti važnost dobrog raspoloženja i pozitivnog razmišljanja u životu, odnosno veliki značaj mentalne higijene. Predstaviće se studenti Akademije umjetnosti, mnogobrojna udruženja, među kojima i ona koja nude psihološka savjetovanja, a tu je naravno i besplatan zagrljaj!

Možda te zanima
ciscenje frizidera

Zahvaljujući Zdravosferi, stanovnici Banjaluke će imati priliku da čuju više o zdravim životnim navikama, te da porazgovaraju sa studentima i organizatorima ovog projekta. Međutim, to nije sve, posjetioci će i da dobiju neke od nagrada koje su spremili prijatelji ovog projekta.

Zato sutra, osmijeh na lice i pravac u park po stručni savjet, ukusni proizvod ili pak neki poklončić! Vidimo se!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh